Bikk Pubi Creative Commons License 2017.02.28 0 0 177300

A szalonnát felkockázom, lábosban, magas falú serpenyőben kisütöm. Hozzáteszem a vékonyra szelt/apróra vágott hagymát, majd a fonnyasztásnál kissé továbbsütöm azt is. Ezután a füstölt kolbász jön, inkább apróra vágva mint karikára, vigyázva, hogy meg ne égjen. Mikor jó állagú, hozzáöntöm a tejet és állandó felügyelet-keverés mellett felforralom. Miután megtörtént, jön a zabpehely, praktikusan fele mennyiség. A keverést tovább folytatva 15-20 perc alatt el is készül. A tűzről levéve, fedél alatt hagyom elkészülni. Mikor már nem bírom tovább, tányérra rakom (lepény alakú, nem kenődős kulimász), tejföllel megöntözöm.

FONTOS: mivel alapvetően egészséges ételről van szó, nem szabad elfeletkezni a friss zöldről, meg kell szórni metélőhagymával!

Előzmény: Csempa (177292)