Ka Pál Creative Commons License 2017.02.27 0 0 139106

Ha nem zavar egy kis sorban állás a kompra (vagy a hétvégi turnusváltást el tudod kerülni) a magam részéről a Rab, San Marinot javasolnám. Valamikor -szerintem most is- Hotel San Marino néven futott a komplexum Veli Mel, Sahara, Lopar, Rab és Plaza épülettömbökkel. én itt foglalatam 5-6 évvel ezelőttig http://www.hrvaska.net/en/hotels/island-rab/hotel-vel-mel.htm Közös ebédlő épület van, csodálatos kilátással az öbölre és a szárazföldi hegyvonulatra. Amíg kicsi volt a gyermek teljes panzióra fizettünk be, a felár bőven fedezte a napi fagyi és sör kiadásainkat (a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban), ahogy növögetet áttérünk a félpanzióra, apuka mérhetetlen hedonizmusa :O) miatt az ellátás árát bőven leettük/ittuk, az ételek között mindig talált a kölök is fogára valót és persze a fagyi, süti korlátlan fogyasztása is vonzerővel bírt. Étteremben biztos jóval többet költöttünk volna, fele ennyi kajával, itallal + a gyereknek kihozatott étel nem biztos, hogy sikert aratott volna minden alkalommal...

 

A szálloda előtt "döngölt" homok part nagyon lassan mélyülő vízzel, a kemping előtt finom homokos part szintén nagyon lassan mélyülő vízzel, a szállodától balra, a kikötő felé pedig van egy gyorsabban mélyülő de puha homokos apró part, az első 5 m még alkalmas a gyerekeknek is.

 

Érdemes szerintem a Sahara és a Rab épületek legfelső emeleteit, ráadásnak még esetleg a legszélső szobákat választani. Innen élvezhető az öbölre a kilátás, ami a gyerekek déli pihenőjénél és az esti fürdésre sorbanállás ideje alatt, majd a végre elcsitult gyermekek után az éjszakai romantikázásnál maradandó élményt ad, mondjuk egy földszinti szobával szemben, aminek az ablaka előtt éjfélig trécselnek a kultúrált szálloda vendégek...

 

Érdemes még, szerényebb anyagiak esetén, a Hotel Evat (kisebb választékkal az ételek terén, de itt is korlátlan itallal) is számításba venni, érdekesség képpen kishajóval is be lehet jutni onnan Rab városába... Nagyon kicsi homokos starndja van, viszonylag sokat kell érte gyalogolni a szállodától ( afenti linken megtalálható ez a szálloda is és a képeken jól látszanak az arányok) amúgy meg hosszú sziklás part ugrálókkal néhány partmenti csevapos büfével... Mondanom sem kell, a jó kilátásért érdemes a legfelső szobákat keresni.

Kirándulni érdemes Rab városába, akár esti sétára külön is, augusztusban van középkori esték is San Marino testvérváros közreműködésével, ilyenkor eténként ágyúkkal "lövik egymást a várost megtámadó rablók és a város védői, minde sarkon kézműves kiállításokkal, gyerekek rajzolhatnak pl, gót betűkkel pergamenre, korabeli ruhákban mutogatják a portékáikat az árusok.

San MArinótól északra indulva a parti ösvényen el lehet gyalogolni a Sahara parthoz is, vagy a többi, északi öblöt akár részben autüval, részben gyalog megközleíteni.

A Kamportól dél-nyugatra lévő erdős félsziget öbleit is érdemes végigfürdeni (Hotel Eva jó bázis ezt a részt bejárni), vagy legalább egy-kettőt meglátogatni.

Előzmény: Peter11982 (139091)