magyarpityu Creative Commons License 2017.02.27 0 0 177285

Sziasztok!

Régóta érdekelt már, mennyit számít az edzőtermi futópados edzés? Nyilván nem egyenértékű a szabadban futással, de mégis, mennyinek számít 1 km futópadon? :)) Bizonyos szempontból előny (monotonitástűrés edződik -nagyon durva az üvegfallal szemben futni, és a kinti sötét miatt a saját tükörképemmel szemezni-, de látom a tempót, és állítgathatom - így talán tudományosabban lehet edzeni), más szempontból pedig becsapós (nincs légellenállás, se szintek, se kanyarok), és bizony nagy a kísértés, hogy az előre eltervezett táv vége előtt leállítsam a szalagot).

 

Szóval, ma végre meg volt az első idei Szigetfutásom :))) Két éve januárban durván megfázott a térdízületem (leizzadva nem volt okos dolog a buszmegállóban ácsorogni, de jobb ötletem nem volt), hosszú hónapok kiestek, nem volt vidám időszak, így idén már már nem kockáztattam.

 

Az a tapasztalatom, hogy igen, megéri edzőteremben készülni a tavaszra a hozzám hasonló puhányoknak, akik mínuszokban már nem mernek kint futni! :)) 3 kört mentem a Szigeten és még egy kicsit, hogy meg legyen a 16 km (szerintem több is volt, mert a Szigetkört 5,25 km-nek számolom, ehhez mérten toldottam hozzá a maradék 250 m-t), és megfutottam az elmúlt három hónap legjobb futópados 16 km eredményemet :))

 

Azért hozzátartozik ehhez, hogy nagyon vártam már, végre mehessek a Szigetre, és ideális idő volt (kellemes hőmérséklet, szélcsend, és a második körben végig akadt futótársam, aki tőlem gyorsabb tempót tolt, és amíg bírtam, igyekeztem lépést tartani vele, itt jócskán nyertem időt). Szóval nagy élmény volt újra a Szigeten! Egy futás nem futás (mármint, ebből még nem vonok le messzemenő következtetéseket), majd a következő pár Szigetfutáson kiderül, milyen tempót bírok, és mennyiben számolható be az edzőtermi futópados alapozás.

 

Jó futásokat kívánok nektek!