Szirénke35 Creative Commons License 2017.02.27 0 0 56332

Egyenlőre ami biztos,hogy megnézzük a Miramare kastélyt Olaszországban,Trieszt felett,ez Habsburg Miksa kastélya volt,mielőtt elfogadta volna a Mexikói császári címet. Ez nem volt részéről szerencsés dolog,mert 1867-ben lemondatták és kivégezték. Ő volt Ferenc József császár öccse.

 

Más vár nincs betervezve,de ha akadna valami akkor szívesen megnézem. A horvát tengerparton Porec városát nézem meg,innen a part mellett megyek vissza Szlovéniába. Ha belebotlok egy várba ígérem lencsevégre kapom! :) Mondjuk szerintem az utazásom egyik érdekes uticélja a Skocjan cseppkőbarlang. :)

 

Horvátországban,pontosabban az Isztriai félsziget északi csücskében,közel a Szlovén határhoz láttam egy jelzést a térképen miszerint ott egy romnak kell lennie. Megnéztem,de várat nem találtam ott,amúgy Savudrija település mellett van ez a rom. Szerintem egy "Palazzo Cesare" nevű elhagyott épület romjairól lehet szó.

 

Milyen várat fogsz meglátogatni 2 hét múlva? Ma távolról megnéztem Csókakő várát miközben autóztam Székesfehérvár és Győr között. Sajnos nem mentünk fel,mert nem volt rá időnk.

Előzmény: Nagyon Várbarát (56331)