rferi Creative Commons License 2017.02.27 0 0 134278

Tegnap éppen akkor szállt el a zindex, mikor erre válaszoltam! grrr....

 

Szóval szerintem ez simán megoldható, de a majd 16 méteres hosszon a talpszelemeneket én biztosan nem kötőgerendákkal fognám össze, hanem vagy betonvas pántokkal, vagy sodronyozással. Eszméletlen mennyiségű faanyagot meg fog zabálni az a gerendarendszer, ami 'csak" a szétcsúszástól véd.

Ugye a kötők hossza kb 10 méter kell legyen, tehát eleve toldott anyagból lenne, mert hét-, max nyolcméteres anyagot tudsz majd szerezni, de már azok is felárasak lennének. Tehát két hatméteressel játszanának az ácsok úgy, hgy középen még egy hosszanti szelemen is szokott kerülni a rendszerbe, mert arra ácsolják rá a toldásos részt, hogy ne a levegőben legyen toldva. Az még plusz 16 méter gerenda a kötőkön kívül.

Ráadásul ezeknek a kötőknek szerintem max 3 méterenként kéne lenniük, vagyis olyan kb 6 garnitúra kell rá. Brutálsok anyag.

Huszas betonvasból, elkovácsolt véggel, átfúrt szelemeneken keresztül, középen egymás mellett összevarrva szerintem simán jó, vagy kéttonnás acélsodrony (kb 10mm átmérőjű), laposvasból hevederezett szelemenek, és a hevederekre kötve.

Előzmény: Tschaby (134248)