Törölt nick Creative Commons License 2017.02.26 0 0 16971

A városom 3

 

 

Fákkal körülölelve vagy fák gyűrűjében (ez a neve a városnak magyarra fordítva)

 

Mit írhat egy ember egy városról, ami kis aranyos, szép, nyugodt, békés. De hisz minden városnak ez lenne a dolga. Persze azért hibák itt is vannak, pl hogy 2000 km-re van attól a helytől, ahol most lenni szeretnék. Természetesen lelkemben jól vagyok, de ...

 

Az alábbi írást három részletben írtam meg. Most egybefűzőm.

 

Életem harmadik állomása ez a kis kedves város a maga nyugalmával, álmosságával, tökéletes helynek bizonyul egy embernek, aki írni szeret. Itt nem kell kapkodni a fejünket az eseményektől, hanem sokkal inkább a békére lehet koncentrálni. Sokat segít ebben a körös körül levő erdő. Mondhatjuk erre, tényleg, hogy a béke szigete.

A házam jó helyen van a városban és hátul folyóra néz, ami 3 perc sétára van egy kis park mentén.

 

Tavaly nyáron, miután kibékültem magammal minden szempontból azt az elhatározást tettem, hogy hosszú távon kint maradok Angliában, annak ellenére, hogy az akkori bank kölcsönöm épp lejárta előtt volt, ami tulajdonképpeni fő okát adta a kintlétemnek, s annak ellenére is, hogy a szavazás erdménye érezhető volt.

 

Aztán a decemberi események megváltoztattak jó sok mindent és most, azt látom, hogy a város, ami nekem pont megfelelő méretű és sok mindenben jóval többet nyújtott nekem, búcsúzni készül életemből. Ez a városka pár éven át a békés nyugalmat és biztonságot adta hálóhelyül. Biztonsági hálót jelentett. Ami nagyon fontos, az otthonlét szempontjából. A környező erdők lényeges lélegzet alapot adtak, s adnak. Élhetőbbé teszik számomra. Mert a természetre kiemelten nagy szükségem van. Tisztulni, felfrissülni. Amikor sok nekem valami, akkor a város szélén megállok az autóval és addig gyaloglok az erdőben befelé, amíg jól esik (jól leesik, hogy mi is a baj), amíg jó (lesz) belül is.

 

Sok emberrel találkoztam itt, akik egész életüket ebben a városban töltik, töltötték el. Nem tudom, hogy itt tudnék-e 40 évig lakni. A nyugalom nagyon fontos nekem, s ez itt megvan. Ám mivel átmenő város, amin sokan átmennek a környező úton át, így az örök béke az utak miatt nem leledzik itt.

 

Meglátjuk meddig maradok itt, s megmarad-e hátsó bázisnak vagy netán 5 év múlva elfelejtem. Bár ezeket az erdőket nem lehet elfelejteni. Most (még) fontos picit. Hogy megéljem a végső hajrát itt Angliában. A változás kérlelhetetlenül ott van az egészben benne, s ezt érzem én is. Meglátjuk.

 

A fő utca nyugalmát, a folyó part finomságát, a vendéglátó hattyúkkal, akik mindig odajönnek köszönni, az erdők szépségét, a nyugodtan legelésző vagy épp az úton elkopogó lovakat hiányolni fogom, de tudom meglelem másutt is. Mert belül megvan a nyugalom.

 

 

irta : Gy Gabor

foto: Gy Gabor

 

/ megjegyzes: a varos neve - Ringwood, az erdo: New Forest, U.K. /