oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.02.26 -1 0 435863

Szerény véleményem -ha már piackutatásról v. felmérésről esik szó, akkor az üzletek kialakításának és elosztásának elve nem lett jó. pl. nincs gyógyszertár az épületben vagy mellette. Több perces gyaloglással és lámpákat kivárva vagy aluljárózással lehet eljutni két patikához. Ellenben a Westbahnhof keleti kijáratánál van egy patika pl.

 

De maradjuk a szerintem rossz elosztásnál:

Ha valaki vonattal jön és pl. hirtelen akar venni péksüteményt és nem akar a klasszikus élelmiszeresnél sorban állni, akkor csak egy pékség van meg egy szendvicses. A lépcsők környékén a postát, autókölcsönzőt, könyvesboltot és egy kis trafikot leszámítva nincs semmi olyan "értelmes" ami esetleg tovább utazóknak hasznos lehetne. De az eljutáskor a tömegközlekedési lehetőséget irányába vegyes képet ad. Nagyok sok vendéglátós 0. szinten egymás fenekében van, vagy egyéb üzlet a -1 vagy -2 szinten van nagyon messze és oda csak azok térnek be akik esetleg metróval, gyorsvasúttal vagy néhány föld alá buktatott villamossal utaznak.

Más felszíni villamosok, helyi buszjáratok vagy távolsági buszok utasai a 0. szinten található néhány gasztronómiai lehetőséget, üzletet vagy a bejárat mellett a sarokba eldugott pénzváltót tudják felkeresni.

Az egész komplexumban nincs pl. egy rendes elektronikai bolt ellenben a Westbahnhof, ahol többször láttam mobilhoz, tablethez, laptophoz valamit venni. De volt aki hajszárítót, villanyborotvát vagy hasonlókat vásárolt. Nagyon sok olyan hasznos üzlet nincs vagy csak később épült aki ami a Bécsbe látogatóknak fontos lehet. Van kettő szépségszalon ebből mindkettő elég rossz helyen, ugyan ez van a gyors szervizes szolgáltatókkal. Optika meg abszolút nincs és még a patikánál is messzebb van. De a legközelebbi hotel vagy majdnem egyforma távolságra lévő két szálláslehetőséget kínáló helyet sem egyszerű megközelíteni. A Westbahnhof nyugati végében egybe van épülve egy Hotel pl.