s3pooler Creative Commons License 2017.02.23 0 0 25853

Szó sincs ilyesmiről. Senkit nem akarok átformálni, vagy meggyőzni. Az interneten meg semmilyen blog nem tekinthető hitelesnek, és az internetes hírportálok is éppen csak egy fokkal jobbak az ufóhívők által értelmezett aznapi kínai horoszkópoknál. 

Éppen csak ez is egyféle(másféle) megközelítése a dolognak.

 

És bár minden egyes ember spirituális lény, azért az ezotéria által tálcán kínált, sokszor kézenfekvőnek tűnő és könnyen befogadható, kényelmes magyarázatokra nem mindenki alapoz egy életet 7/24-ben.

 

Ugyancsak elgondolkodtató az, amikor valaki a nagyfesz távvezeték ellen ágál, de eközben napi két órát tapasztja a mobiltelefont a fejéhez, vagy amikor a mikrohullámú sütőbe nem teszi be az ételt/italt, de az indikciós főzőlapot bőszen használja.

 

De ezekkel sincs semmi gond addig, amíg az illető a meggyőződéseit nem akarja másokra ráerőltetni, illetve amíg a meggyőződései miatt mások nem szenvednek tényleges hátrányt.

 

Személy szerint az gondolom, hogy a holdraszállás, a nemzetközi űrállomás és a CERN részecskegyorsító gyűrű korában talán van rá műszaki megoldás, hogy egy trafóházat úgy építsenek meg, hogy az ne legyen vizuális környezetkárosítás, és egy távvezetéket talán lehet olyan nyomvonalon vinni, ahol kevésbé fáj.

 

És igaz, hogy egy távvezeték nem egy Michelangelo freskó, de a gyertya, a fákja, és a gáz-falikar sajnos nagyon kormol - és eletromos hálózat nélkül kb ezek az alternatívák. 

 

(És még csak egyetérteni sem kell velem!)

Előzmény: Törölt nick (25846)