Deryan Creative Commons License 2017.02.23 0 0 40836

Az jó jel ha szoptat. Kérdés, hogy van-e elég teje. Az emlői rendben vannak. Az a kis púp a hasán lehet egy bőralatti átmeneti ciszta is. Simogatáskor ellenőrizd rendszeresen. 

 

Nem tudom megítélni, hogy jó-e a szoptatós anyát másik 3 nyúllal együtt tartani. Az üres anyákat táplálni is másképpen kell. A szoptatós anyát folyadék- és kalóriadúsabban. Nem fogyhat ki előle az élelem. Káposzta levelet, s.répát, almát adhatsz neki. Összevágva átjárja az illat az egészet s kevésbé válogatja ki az anya.

 

4x félmaroknyi a napi adag ezeknek a növendékeknek. Az adagot mindig azon a szinten tartom, hogy másnap, a következő etetésnél a tál üres legyen. 

 

 

 

Az ivarérett nyulak szabályozni tudják a vizeletet és a székletet, ezért nem bogyózik ha kiteszed a tálba.

A mozdulatlanság védekezési forma. Ha nem tud elmenekülni, elszaladni, akkor összehúzódva lapul, Ha felemeled és a karodba veszed, kimeredve hozzád simul. Ezek védekező reflexek. Az anyák többnyire kezesebbé válnak a fialással.

 

Az alomnak, elérhető, ellenőrizhető helyen kell lenni. Kevés nyúlnál megoldható, hogy kezesek legyenek. Rendszeresen simogatni is kell őket, hogy hozzád szokjanak. Amikor már otthonosabb vagy a nyúltartásban, akkor a több nyúl sem gond. Ha nem vagy dohányos, akkor egy szappan nélküli kézmosás után megsimogatod az anyát s aztán nyúlsz a fészekbe. Illatos szappant, mosószert ne használj a nyulakkal foglalkozás előtt. Mi egyszerű mosószappant használunk odakint a kertben, a nyulaknál.

 

 

Előzmény: kivancsi253 (40835)