bwing Creative Commons License 2017.02.21 0 1 24524

Ezek szerint nem az élesztő volt a hibás. Viszont most nézem, hogy alapvetően magas OG-ról indulsz. A másik, hogy kicefrézel.

Érdemes lenne főznöd egyet a legegyszerűbb módon. 20 literhez 4kg Pale maláta kondícionáltan roppantva, akár kétszer. 67 fokosan cefrézed, minimum 3x-s vízzel, egy-másfél órán át, kevergetve. 72 fokig melegíted, és 80 fokos vízzel végzed a máslást. Forralás, komló, hűtés, whirlpool, fejtés. És hacsak nem vagy biztos, hogy az élesztő teljesen OK, 1,5x-s mennyiséggel oltsd, akár blendelve. (de egy csomag US-05 elég kell legyen bőven)

Stabil hőmérsékleten erjeszted (16-20 fok)

Előzmény: sziras (24523)