realfan Creative Commons License 2017.02.20 -1 3 359862

Alapvetően úgy gondolom, hogy a keretben egy Lóránt-Tóth N. cserén sokkal többet nyernénk, mint amennyit Ivkovics lecserélésével buknánk (ha egyáltalán). De azért bármennyire nem szeretem Ivkovicsot, és azt a közeget, ami meg azzá tette, ami, kifejezetten utálom, azért még napjaink Magyarországán is, ahol jól látjuk, a változó haszonszerzési lehetőségek jelentősen befolyásolják a közszereplők hozzáállását bizonyos kérdésekhez, még mindig meredek lenne egyetlen játékos miatt elvárni a szövetségtől a kapitány kirúgását, vagy elvárni a kapitánytól a lemondását. Korábban én is azt mondtam, hogy menjen a fenébe Ivkovics, Lórántnak ott kell lennie - most már azt mondom, hogy amit nem lehet rendbe rakni, azt nem lehet. 

 

Ha meg Ivkovics távozna így vagy úgy és Lóri menne a válogatottba, olyan teher lenne rajta, amivel szerintem nem, vagy csak nehezen tudna megbirkózni. És ha nem jutnánk tovább a csoportból (márpedig lássuk be, erre egész komoly esély van mindenképp), akkor nagyon rosszul jönne ki a dologból, és ezt nem is akarná felvállalni - szerintem.

 

Bár gyakran felkapom a fejem arra, amikor azt mondják, hogy "ez is csak nálunk történhet meg", mert a fenét, sok szarság van más országokban is, mégis, ez a történet szerintem is olyan tipikusan magyaros. Olyan lose-lose-lose szituáció. 

 

Más téma, de mindenesetre az elnök és a kapitány teljes rendezvény alóli távolmaradása szerintem is nehezen védhető. Ha nem valamilyen - ne adj Isten! - magánéletbeli szörnyűség történt, akkor minimum egy nap a részvétel több mint elvárható lett volna. Elég szomorú amúgy, hogy még itt a topikban is ezt valakinek egyáltalán magyarázni kell. Nem tudom persze, hogy Szolnok városát a törökök foglalták-e volna el csütörtöktől szombatig vagy a vén kurvák a polgármester jelenléte nélkül, vagy Ivkovics - aki amúgy gyakran el szokott járni bajnokikra is korábban - milyen jobb programot talált, de én is úgy gondolom, hogy minimum említésre méltó a távollétük.