JPmiaou Creative Commons License 2017.02.15 0 1 16735

Még egyszer próbálkozok.

 

Mire próbálsz itt utalni ilyen utálatosan?

 

A táblázat-programokhoz (pl. Excel) jól értek. Az adatbázisok alapjait is elég jól ismerem, bár közel sem annyira, mint az ikertestvérem, aki adatbázis- és web-programozóként dolgozik. A web-programozás néhány része számomra hottentotta (vagy varázsige), de az html-t tudom, és még a css-ben is előbb-utóbb eligazodok. Az FS internetes szolgáltatásait gyakran és gyakorlottan használom. Tudom, hogy a keresőjük hülye a magyar vezetéknevekkel, a ragozással, és általában a 'cz'-vel, de ismerem ezen fogyatékosságok pótlását. (Időnként beadok róluk hibajelentést, eddig teljesen eredménytelenül.)

 

Az FS találatainak táblázatos letölthetőségét ritkán ugyan, de már használtam. Tudom, hogy mi van bennük, és még inkább, hogy mi nincs, például képhivatkozás az egyházi anyakönyvekre.

 

Én innen Pennsylvániából nem tudok levéltárba menni anyakönyveket nézni. A "helyi" mormonék egy órára vannak tőlem. Testvéremhez közel vannak, de az kicsi egyház, és a családfakutató részük akkor van nyitva, amikor kedvük tartja, vagyis magyarán soha sem olyankor, amikor én oda tudnék jutni. Tehát mikrofilmen eddig még nem sikerült semmit sem megnéznem. A magyarországi evangélikus és katolikus egyházak fizetős oldalaira sem sikerült még előfizetnem: elvittem a közölt információt (számlaszámok stb.) a bankba, de ott először csak néztek rám, mint borjú az új kapura, azután meg közölték, hogy a nemzetközi átutalás díja a kívánt küldendő összegnek több, mint duplája volna. Ennyi pénzem nincs hobbira.

 

Ezekből kifolyólag talán érthető, hogy erősen érdekelt, amikor több helyen -- például itt -- utaltak arra emberek, hogy ők meg tudják nézni az indexelt keresztelésekhez tartozó képkockákat, és a film vagy adatbázis felépítésétől függően néha a házasságokat és halottakat is. Az Ancestry fórumain egy valaki néha fel is tett képtöredékeket, de hivatkozás nélkül, kérdéseimre csak nagyvonalban válaszolva. Próbálkoztam az FS által megadott számokkal, de makacsul "image not available"-t mondott. Ezért amikor az idemásolt FS-C-féle hivatkozások nekem is működtek, de olyan betű- és szám-kotyvalékkal, amiben én nem leltem és nem lelek semmiféle szabályt, akkor kértem, hogy valaki legyen szives nekem is elküldeni a programot.

 

Ekkor következett, hogy kedves keres-gető szörnyűlködve kiröhögött. Máig sem tudom, hogy MIÉRT. Jó lenne, ha válaszolna, de azt hiszem, bele kell nyugodjak, hogy nem fog; úgy látszik, a stílusa inkább a nyilvános szörnyülködést és markába röhögést kedveli.

 

Most látom, hogy a Google táblázatot már törölte is. A hülyeségnek nincs teteje.

Előzmény: keres-gető (16729)