Kisa Creative Commons License 2017.02.13 0 0 156971

Szép baleset ez is, de hát legtöbb ilyen, tudjuk.

 

Ma (10 éves távlatban) esetleg magyarázható lenne ez az autók nagymértékű integráltságával, hogy mindenhol van valami, ami minden másnak útban van.

 

Tipikusan a Smart nem ilyen, az elég szellős lehetne, mintapéldája a Lego autónak. Ennek ellenére bármihez kell nyúlni, mindennek sírás a vége :)

 

Ezt az öreg Escort csak azért volt emlékezetes,mert kettő darab csavar és kettő vízcső levételével kihúzható, mint egy pollenszűrő.

 

 

Ki is férne, az egész csere negyed óra, aztán feltöltés járatás, ellenőrzés...

 

De nem!

Két csőcsonk kimegy a tűzfalon, egy akkora furaton, mint a két csőcsonk. Így nem jön ki,mert csak egy fél centit mozdul. Kapásból tudnék három egyszerű megoldást erre, de ezek közt nincs a műszerfal teljes kibontása.

 

Nem mintha bármilyen jó véleményem lenne az öreg Fordokról, de hozzá kell tenni, hogy 20+ éves autó, talán még az eredeti fűtőradiátor, úgy méretezték, hogy kibírja, azt a 10-15 évet, míg az autó megy. Ki is bírta.

 

Az a baj az ilyen hibákkal, hogy az ügyfél és az én álláspontom is védhető, de végül nem születik jó megoldás.

Melós autó, életben tartja, ha elvisz havonta a javítás 10-15 ezret, még az is belefér, egyszerűen a tulaj hozzá tud szokni úgy egy rossz autóhoz, hogy kedveli, megszokja.

Én 30 hibát látok benne, Ő meg csak azt, hogy folyik belőle a víz.

Az, hogy a kuplung kő kemény, kopog mindene, mint egy zsák dió, kézifék már 5 éve se volt, visít az ékszíj, zúg valamelyik görgő, de menet közben nem hallatszik a kerékcsapágy búgásától...stb.

 

Ezt nem csak kitaláltam, sok ilyen autót látok, de napi 5-10 km-t megy, azaz még évekig üzemképes és ellátja funkcióját.

Mit mondhatnék ?

Vegyen 1M-ért valami jobbat? Annyi pénzből az öreg kabát még 5 évig életben marad.

 

Én viszont nem akarom javítani, kisebb dolgokat megpatkolunk, de egy napos melót nem tudok elszámolni , hogy hagyd csak majd legközelebb valamihez hozzácsapjuk. Ő sem szivesen fizetné ki, de ha mégis, akkor sem szivesen vállalnám el.

 

Na, befejeztem :)

Előzmény: Quattroman (156965)