epitkezes1 Creative Commons License 2017.02.12 0 0 23512

hello,

nekem monolit van, nyilván dícsérem :) már most beszélj egy szellőztető tervezővel, mert a leállásokat a padlásról célszerű a födémbe betenni a födém öntése előtt. mármint ha a gép a padláson van, ahol nem foglal extra helyet. éppen emiatt, ha nem is használt, de a padlásra kell konnektor. ha tagolt a padlás, akkor mindegyik részre legalább 1.

villamos tervezés.. nekem minden szobában legalább 3 falon van konnektor. minden villany kapcsoló alatt is van, kivéve tán 3db, az a 3 alatt hiányzik is. ahol íróasztal várható, ott dupla konnektor van (tipikusan ablak alatt). konyhába marhasok konnektor kell és van, nekem 4esével. az étkező asztal fölé pontosan érdemes egy lámpát tervezni, ezt nekem nem sikerült, utólag kellett átrakni. de ezeket egy villanyász remélhetőleg tudja, és be is tervezi.

a garázs fűtőszál jó, de nem kikerülhetetlen, ha nincs. idén télen tán 2szer sóztam fel a feljárót, illetve még 2szer kellett napközben kapirgálni, hogy vissza ne fagyjon, ennyi. a többiek nem kapirgáltak, oszt be se tudtak aznap állni az utcáról. szóval szerintem kis odafigyeléssel ez megoldható fűtés nélkül is. nyilván jobb, ha van, de nem elengedhetetlen.

 

Előzmény: Építkezek_yolo (23511)