Nikolas Pe Creative Commons License 2017.02.09 0 0 23509

Amire jutottam kút főből:

 

Szia!

Most nézem a 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet-et.
Arra jutottam, hogy szinte biztos, hogy nem megfelelően sikerült értelmezned a leírtakat ezt az alábbira értem:
7. A családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételének eljárási szabályai
(1a)28 A családi otthonteremtési kedvezmény a kérelem benyújtásakor az épület készültségi fokának megfelelő, az építési költségvetésből még fennmaradó bekerülési költségre igényelhető.

Szerintem erre gondoltál mivel:

III. FEJEZET

AZ ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁS SZABÁLYAI

(5) Az adó-visszatérítési támogatás összege megegyezik az építkezés helyéül szolgáló építési telek, valamint a lakás vagy az egylakásos lakóépület építéséhez megvásárolt anyagok és igénybe vett szolgáltatások számlájában feltüntetett és a kiállított számla szerint megfizetett általános forgalmi adó összegével, de legfeljebb 5 000 000 forint.

(6) Az igénylő az adó-visszatérítési támogatás iránti kérelem benyújtásakor teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik arról, hogy nem kötött és az építési munkák befejezéséig nem köt olyan kivitelezési szerződést, amely alapján a vállalkozó az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésre alkalmas lakás vagy lakóépület felépítésére és igénylő részére történő átadására köteles.

 

6. A megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezmény szabályai

(9) Új lakás építése esetén az építési engedély vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének bejelentését legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla fogadható el.