Pontikos1 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 8527

Ha nem akarsz autót bérelni végig, akkor Pereára simán kijutsz busszal is, csak egy kis csavar van benne: először be kell menj pár megállót a város felé, az IKEA-ig, és onnan tudsz Perea felé átszállni.

Nem kell. Leszállsz a reptértől a 2. megállónál, amint a busz balra kanyarodik. Megálló neve: Georgiki Szholi (fonetikusan átírva). Leszállás után átballagsz a szemközti oldalra, és ott szállsz fel Perea felé. Egyre figyelj: nem pont a szemközti megálló kell, hanem az átlósan lévő, mert a pereai busz ott fog megállni!
Jó idő/kevés csomag/nem járdafüggő-alkat esetén ki is sétálhatsz a reptérről, ebben az esetben a kereszteződésbe érve rögtön jobb kéz felől ott a buszmegálló Perea felé.

Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor a 79-es busszal menj az IKEÁ-hoz a reptérről, mert annak az a végállomása, és ott szállj át a 72-esre Perea felé (a 72-esnek is az IKEA az egyik végállomása, így könnyen megtalálod). 

 

A jegy 1 euro alkalmanként, a buszon tudod megvenni automatából, legyen nálatok apró!

A jegy egy útra, elővételben véve egy euró. Vannak átszálló jegyek is, a 78-as reptér busz pedig dupla tarifás! Ha a fent említett 79+72 kombót választod, ahhoz a két utazásra jogosító átszállójegy a legjobb, elővételben 1.20 euró.
A reptéri buszmegállónál van kioszk, ahol nappal lehet jegyet venni, este az már zárva van.
A buszon, automatából véve 10 centtel drágább a sima és az átszállós jegy is.

 

 

Ha Szalonikit meg akarjátok nézni (egy kicsit), akkor megint a tömegközlekedés a legegyszerűbb. A busz Perea fő utcájától egészen Szaloniki belvárosáig visz.

A 72-es az IKEÁ-ig megy, ott még át kell szállni a belváros felé. 

 

... a Meteorákig, akkor érdemes két napot szánni rá, egyébként csak autózni fogtok. 

Ha viszont mindenképpen szeretnétek elmenni, kivitelezhető vonattal és busszal is, menetrendek, árak, kedvezmények a neten fellelhetők.

 

Előzmény: áim (8510)