vadász07 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 90718

Sziasztok! Üdv Mindenkinek!

 

Nagyon sokan kértek már segítséget fűtési problémára, és talán a sok hozzászólás okán a laikus számára nem mindig könnyen értelmezhetőek az írások! Olyan problémában szeretnék útbaigazítást kérni, hogy a fotókon látható hőcserélő, / megjelölve-odaírva a bekötések /jól van-e bekötve? Mindenütt azt olvasom , hogy ellenáramoltatásba kell kötni! Nem tudom az enyém így van-e? A kazán ha csak a radiátoros fűtés megy akkor 

70 c fokos vizet küld a hőcserélőbe, és a radiátoros fűtés megfelelően működik! Azonban ha a padlófűtés is megy 

akkor a kazán csak 60 c fokos vizet küld előre és a radiátoros fűtés sem olyan intenzív!A padlófűtés előre menőjét sajnos nem tudom mérni, hogy hány fokos, de kényelmesen állja a kezem! Szerintem olyan 40 c fok!

 A padlófűtés visszatérője sohasem megy 20 c fok fölé! A mérőóra a visszatérőn van!A teljes rendszer /padló-radiátoros/ át lett mosatva, a hőcserélő 2 napja lett kicserélve zsír újra!A szerelések után a szivattyú így lett visszatéve, ahogyan a fotón megjelöltem!Nem tudom, hogy így , a padlófűtés előremenő ágban, ezzel a folyásiránnyal jól van-e?  A szivattyú legnagyobbra van állítva! 

Még annyit ,hogy mielőtt a rendszer ki lett mosatva ill. a hőcserélő kicserélve, napi 24-30 köbméter gáz ment el!

Úgy gondolom nem elég intenzíven dolgozik a rendszer, főleg ha a két féle fűtés egyszerre megy!

A fotókon próbáltam  egyszerűen, érthetően, jól megjelölni a dolgokat, hogy könnyebb legyen véleményt mondani!

További kérdés ha felmerülne, írjatok!

 

                                                         Előre is köszönöm a segítséget