A legjobb megoldás a nyomásálló duplafal, gőzt használva hőátadó közegként. Már valaki egyszer itt leírta, de régen, úgyhogy leírom még egyszer.
Csak egy kevés vizet öntünk a két fal közé, úgy, hogy ne érje el a víz a belső üst alját. Tegyünk forrkövet is a köpenybe. Zárjuk le a köpenyt.
Kezdjük forralni. Amikor a nyomás eléri a 0,6-0,8 bar-t, engedjük ki a túlnyomást. Ez azért kell, mert a gőz akkor működik jól, ha a gáztérben csak vízgőz van, és nem levegő - így megszabadulunk egy csomó levegőtől.
Amikor megint fölmegy a nyomás, megint eresszük ki teljesen. Kétszer, háromszor elég ezt megcsinálni, utána már nem megy 0,2-0,4 bar fölé a túlnyomás. Ahogy megindul a cirkuláció és a forrás a cefrében, általában még tovább csökken a köpenyben a nyomás.
Most már kevés a levegő a gőztérben, a gőz cirkulál a köpenyben. Ezt sokkal gyorsabban és hatékonyabban teszi, mintha víz vagy olaj cirkulálna. Ráadásul a hőátadás kondenzációval történik, ami a leghatékonyabb hőátadás. Ezen túl a kondenzáció helyén lecsökken a nyomás, ami oda szívja a gőz, ahol a leghidegebb a belső köpeny.
Vízzel vagy olajjal a fűtőközeg cirkulációja sokkal-sokkal kedvezőtlenebb, nem egyenletes a hőátadó közeg hőmérséklete. Pl. ezért ég le néha az olajos duplafalúban a cefre.