Lezlinilzen-terepasztala Creative Commons License 2017.02.07 0 0 6514

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni. 
Talán már néhányotoknak ismerős Lezlinilzen terepasztala, ha még nem, ezen linkek bármelyikén elérhető. 

 

https://www.facebook.com/pg/lezlinilzenterepasztala/photos/?tab=album&album_id=622623944505697

https://lezlinilzenterepasztala.wordpress.com

 

A terepasztalon egy valóságban nem létező vulkanikus hegy környékét jelenítem meg, egy bazaltbánya kis részletével és vasúti rakodójával a 90-es évek első felében.  A jelenlegi bányalétesítményeimet a valóság és a fantázia keveréke alkotta, ezen szeretnék most pozitív irányban változtatni. 
A hely szűke adta korlátok miatt természetesen a valódi bányát és létesítményeit lehetetlen megépítenem, ezért most is erős kompromisszumok szükségesek, de szeretném, ha mégis lenne valamennyi valós kötődése.
Arra szeretnék választ kapni, hogy hogyan is működtek a bazaltbányák, amolyan vázlatosan lerajzolva a fejtéstől a rakodásig. 
Van egy konkrétabb elképzelésem is: Zalahaláp egykori vasúti rakodója. Itt - ha jól tudom - az osztályozás a fejtésnél történt a hegyen, és szállítószalagon érkezett a rakodóhoz.  Ilyen szisztémában szeretném én is megjeleníteni amit lehet. 
Készítettem korábban fotókat is a rakodóról, szintén szeretném megtudni, hogy ebbe a létesítménybe hogyan érkezett a zúzottkő. Az alábbi linken látható légi felvételeken láthatóak a létesítmények, de nekem nem mondanak semmit. 
http://www.fentrol.hu/hu/legifoto/106330?r=1&c=1943404:5927905:12


Segítségeteket előre is köszönöm!

Balogh László