Brilll11 Creative Commons License 2017.02.06 0 0 84

, régi a kérdés de tapasztalatokat leírom:

eslő körben ha egy cica súlyosan náthás, vagy súlyos hasmenése van mindig el kell vinni dokihoz! Ha az egyik nem segít, nem megfelelően latja el, akkor a következőhöz!!!

 

hasmenés:

a mi cicankat 3 napig kellett vinni injekció kurara utána még 5 napig egy VERAFLOX nevű antibiotikumot kellett kapnia. Ez egy kezelés sorozat! A Veraflox egy szuszpenzio volt, allatpatikaban xy lehet megvenni es NAGYON FONTOS: MINDEN OLYAN GYOGYSZERT AMI FOLYADÉK, SZIRUP STB ,PONTOSAN KELL ADAGOLNI A CICA SULYANAK MEGFELELŐEN!!! TUDNI KELL HANY KILÓ A CICA!

 

A VERAFLOX egy viszonylag új szer, azt mondják rá a dokik hogy "nagyágyú"!

 

etetés: Első nap koplaltatás, csak folyadék mehet (TILOS A TEJ!) MASODIK NAPRÓL vízben főtt csirkemellfilé (annyira szetfozve hogy ujjal morzsolható legyen, utána ugyan ebben a vízben ki lehet főzni egy szem krumplit, esetleg répát. Ezeket villával össze törni, hust szétmorzsolni tiszta kezzel és össze keverni a hússal. Naponta több kisebb adagban etetni.

allatpatikaban kapható royal canin castro intertinal száraz es nedves alutasakos macska táp kifejezetten ilyen problémára. A patikus segít! Kell venni probiotikum port pl: Agroferm pet por. Ebből fél kávéskanálnyit napi egyszer belekeverni az etelebe (nedves tápba persze, mert por állagú) de bele lehet keverni ivóvízbe is (ekkor a víz mennyisségétől függően mehet be akar egy teáskanálnyi is. Vagy venni par forintért fecskendőt vízzel higitva fel kávéskanálnyit belenyomni (LASSAN!!! gondoljunk bele a macska csak nyalogatja a vizet, nem "issza"!) a szájába oldalról, persze TŰ NÉLKÜL!!!

Ez egy olyan probiotikum ami vitaminnal is dusitva van.

 

nátha:

gyakran kell törölgetni a cica szemét ha folyik, es az orrát is ha taknyos mert emiatt sem fog enni, inni mivel nem kap rendesen levegőt!

mindenképp orvos lássa! Vegyünk vitamint tablettát, pasztát (pl trixi vitamin paszta kiscicanak , de lehet adni idősebbnek is, es beteg cicának). Adjunk dupla adagot. Mi nathara kaptuk szinten a VERAFLOX SZUSZPENZIO ANTIBIOTIKUMOT. mivel nekünk az oltás nem segített, ezért kapta ezt is. Szinten tudni kell a macska súlyát, es hogy hany napig kell kapnia. Van benne egy fecskendo, amin be van jelölve azt hiszem 2kg-tol kezdődően egy skála, igy pontos mennyiséget kaphat. A leírásban megvan hogyan lehet az állat szájába adni, de lehet etelhez is keverni ha megeszi a cica. Mindig annyi napig kell adni, amennyit sz orvos mond, akkor is ha látszólag jol van a cica már. Vegig kell adni mint minden antibiotikumot. Állatpatikaban lehet megvenni. Nem venykoteles. Nathara általában 5 napot ajánl a leírás, de mi 7 napig adtuk, orvos felulbiralhatja az adagot, attol függően hogy van a cica.

 

máskor kaptunk mar nathara emberi SUMAMED nevű antibiotikumot egy hétig azt hiszem. Itt az orvos megmerte a cicat, es kiszámolta az adagot! Fecskendővel (tű nélkül persze!) adtuk be minden nap egyszer. Hogy a cica ki tudja tüsszögni a váladékot.

venykoteles, emberi patikában kapható.

 

van egy nagyon jo venykoteles emberi antibiotikumos szemcsepp! Mi gennyes szemfolyasra kaptuk az állatorvostól a cicának. Torbadex a neve! A cicának nagyon csúnya gennyes szemfolyasa is volt a natha alatt. Erre kapta egy hétig. De mar másnapra szinte teljesen elmúlt tőle neki!! Szuper szemcsepp! Vegig kell adni ezt is, mert antibiotikumos.

ezt a szemcseppet egy másik tusszogos cica kapta már orvosi utasításra az orrlukakba is! Mindig EGY-EGY CSEPP KELL, ANNYISZOR ES ANNYI NAPIG AMIT A DOKI MOND!

Az egyik orvos szerint mehet a kamillás törölgetés (szemek, orr) a másik szerint tiszta kéz, sima víz (nem szöszölő) vatta, mert a kamilla szarit.

 

nathanal a cicat melegen kell tartani. Be kell engedni melegebb helyre, vagy csinálni jol ki bélelt, kívülről szigetelt dobozt. (pl egy nagyobb karton dobozt (amibe a cica kényelmesen elfér!) lezarunk , kivágunk rajta egy akkora lukat, hogy be tudjon menni, jol kibeleljuk, rakhatunk hungarocelt az aljába, jo sok meleg holmit, papírt..szigetelt legyen!) kívülről ráhúzunk zacskókat, nejlont, vagy Folpackkal kirbe körbe tekergetjük jo vastagon, esetleg papírt, hungarocelt erositunk ra kivulrol