Ulrich_von_Lichtenstein
2017.02.03
|
|
-1 3
4996
|
Tegnap megtartottam a grundvívás könyvvel kapcsolatos első előadásomat a miskolci Petőfi Sándor Könyvtárban. Szándékosan választottam egy kisebb könyvtárat.
Az volt a címe: A történelmi vívás alapjai. Egy víváskutató rendhagyó könyvbemutatója. (42 perc + egy játékos, rövid "vívólecke" az egyik könyvtárossal)
Nagyon élveztem az egészet. Kitűnő volt a szervezés, nem volt technikai gikszer, jó volt a hallgatóság. A távolmaradók közül többen jelezték, hogy a 16:30-as kezdés nem túl munkahelybarát, de ez van :-(
Ahhoz képest, hogy milyen pocsék idő volt, a járványt nem is említve, elegen voltunk. Lelkes volt a két könyvtáros, a véletlenül betérő túratárs, a könyvtár állandó netezője.
Külön kiemelném a meghívott kollegákat: a helyi hagyományőrzőket harman képviselték, a barantát pedig ez egyik edzésvezető (a másik Harsány környéken elakadt az ónós eső miatt, ő is jelezte, hogy szeretne jönni). Voltak kérdések, kialakult egy nagyon kellemes szakmai társalgás, szegény könyvtárosok alig tudtak megszabadulni tőlük, pedig igyekeztem figyelmeztetni a többieket, hogy lassan zár a könyvtár. (Még a könyvtár előtt is folytattuk a dumálást, utána meg a villamoson is, a barantás kollegával.)
Tegnap este olyan ihletett állapotban "lebegtem", hogy egyszerűen nem mertem hozzászólást írni. ;-)) Remélem, hamarosan képeket is tudok linkelni. |
|