Prelleg Creative Commons License 2017.02.01 0 0 16638

Katonaállítási lajstromokhoz: Elméletileg lesz hozzá majd településmutató is, legalábbis korábban tervezték. https://prezi.com/a1-bs2nugpfu/katona-sorban-a-vilaghalora/ (Vége felé, "Az előttünk álló feladatok alatt" rovat alatt.)
Remélhetőleg évekre lebontva, mert találtam olyan várost amit éveken keresztül vezettek ugyanabban a körzetben, majd hirtelen eltűnt, annak ellenére, hogy a körzet többi településének újoncait továbbra is vezették, és fenn is maradtak az iratok. Jó lenne az is, ha legalább a budapesti anyagnál a régi kötetszámokat is beírnák, ugyanis a budapesti névregiszter csak úgy használható (kerületszám-régi kötetszám-oldalszám). Kicsit megnehezíti majd a dolgunkat, hogy van olyan kötet, amire négy szám is fel van írva. 
GhLaszlo: Néhány kérdésedre itt a válasz: https://hu.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADmeres_lev%C3%A9l

A címeres levél adatbázisból, a Benők család címeres levele: http://adatbazisokonline.hu/adatbazis/cimereslevel-adatbazis/adatlap/2821 Itt például két címer is van (a képek lent vannak).

Előző hozzászólásomhoz  (16553. sz.): Nemességi igazolás: 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemess%C3%A9gi_igazol%C3%A1s 

Példa a perre, lent a Wikipédia oldalon: A Bodó családé képeken.

Másik példa H.K.F.-é: http://szajolihegedus.hu/content/dokumentumtar.html latin és magyar nyelvűek.

r.roy, 16580. hsz.: Próbáltad már az 1947. március végi április eleji első kerületi anyakönyvi lapokat átnézni, lehet, hogy a szám nem a bejegyzés száma.

Neucerma: Talán még a gyászjelentések segíthetnek.