Lady fantasy Creative Commons License 2017.01.30 0 0 132574

Ha vastag lesz a gerinc jól mondják,  hogy lecsökken a levegő sebessége. A gerincről lecsatlakozó ágak összfelületének meg kell egyeznie a gerincág felületével. Malmi pneu.elszívásoknál ez ökölszabály.

Neked a gondod, ami nem is gond, hogy a porszívó az viszonylag kis keresztmetszeten állít elő nagy sebességű légáramot, ami jó olyan gépekhez, amik porosabb anyagot produkálnak, pl. különféle csiszolók, fűrészek.

Ami forgácsot állít elő nagyobb mennyiségben pl. gyaluk, ott nagy mennyiségű levegőt kell nagy keresztmetszeten áramoltatni, erre valók a szívóventilátoros különféle anyagleválasztású elszívók.

Ezekkel ha port szívatsz a kis felületű részecskéket az alacsony légsebesség (részleges ciklon elv) szélsőséges esetben a cső aljára leteszi és felhalmozza, ezzel leszűkítve a cső keresztmetszetét, és ebben a szakaszban felgyorsul a légáramlás. Magyarán hiába lesz nagy a cső, csak a felső kis részén fog szívni egy szűk keresztmetszeten.

Ha porszívóval próbálsz forgácsot szívni, a kis keresztmetszet mellett nagy sebességű légáramban a forgácsdarabok eldugítják a csövet, nem bírják a gép által előállított mennyiségű forgácsot elszívni.

Tehát mindenhez a megfelelő elszívót kell használni.

Én is nézegettem az Uni.max-on kapható ventilátor lapátot, csak elég kicsinek találom a 23cm-es átmérőjével, sajna a nagyobbikhoz meg nem árulnak, pedig azzal nekifognék egy saját építésének én is, de a centrírozás, lapáthajlítási procedúra miatt nem teszem. (

Előzmény: Törölt nick (132564)