Sziasztok!
Tegnap este más volt a program, de ma játszadoztam kicsit a dologgal. Nem is az elosztó volt a középpontban, hanem hogy hogy alakul a vákum nagysága a ciklonnal/anélkül és mennyit ront a gégecső egy egyenes falú csőhöz képest. Úgy vezettem be a csövet ahogy Lady Fantasy javasolta, oldalról becsatlakoztatva. Mondjuk azt nem tudom meddig jó beereszteni, én most nagyjából a 40-es pvc cső közepéig engedtem be. És rájöttem arra is, hogy nagyon nem mindegy milyen szögben áll a cső hossztengelyéhez képest, nagyon el tudja csalni a mérést ha mocorog, így ezt is igyekeztem fixálni.
Így alakultak az eredmények.
Ciklonnal összekötve, 1.5m-es gégecsővel összekötve:

Ciklonnal összekötve, sima falú PVC csővel, 2x45 fokos idommal ráfordulva a ciklonra. Nem túl használható konfig :D de most csak a vákum változása volt a lényeg. Ami százalékosan nézve elég rendesen nőtt.

Ugyanaz mint az előbb, de igyekeztem légmentes szigetelést csinálni (hordó szigetelésén NEMRÖHÖG :D az érdekelt javít-e valamit. Nos nem, azaz ez eddig is rendben volt)

Ciklon bekötve, megtoldva egy 2m-es csővel az összekötést -> cső hosszúsága mennyire befolyásolja a vákumot. Ezen meglepődtem hogy mennyire ...

Ciklon kikötve.

Ciklon kikötve, 80 centis csővel:

És "közvetlenül" a porszívónál:

Az biztos, hogy nagyon hosszú csőrendszeren sok vákum esik, ezt érdemes kerülni. Plusz a gégecső sem tesz jót neki, ahogy motoros korábban meg is jegyezte. Amit elfelejtettem megnézni, hogy derékszögű elfordulás vs 2x45 fokos elfordulás milyen különbséget okoz, ezt majd holnap még megnézem.