Törölt nick Creative Commons License 2017.01.28 0 0 132418

Csak csatlakozni tudok Paco kollégához :) Egy, max. 2 év bőven elég lesz.

 

Nehezet kérdezel, főleg azzal hogy később keresni is szeretnél ezzel. Tavaly novemberben jártam egy családi ház pincéjében (jó, Pillanatragasz kedvéért: műhelyében :D).

Az illető gyerekjátékokat csinál fából, leginkább bükkfából. Fakard, csattogó lepke, ilyesmik. Elképesztő vegyes gépparkja van, itt leírtam pár dolgot:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141731989&t=9104263

 

Mivel ugye ő keresni is szeret vele, az évek alatt úgy alakította a dolgait hogy meg is érje, de a veséjét se kelljen eladnia. Lady fantasy is fontosat írt: szerintem olyan hogy egy adott márkából építsd fel a gépparkod, nem jó ötlet. Az általad favoritnak vélt Makitának rengeteg jó cucca van, de a fenti linken plusz más is megerősítette: az asztali körfűrészük, az MLT 100 nem annyira jó konstrukció. De a Bosch-nak meg nincs szalagfűrésze (tudtommal), van viszont remek asztali fűrésze, marói, csavarozója, stb. Leírhatnám hogy Bosch (asztali fűrész, felsőmaró, csavarozó-fúró, oszlopos fúró, excenter- és rezgőcsiszolók), Triton (felsőmaró, asztalba építve), Makita (szalagfűrész, csavarozók), Metabo (gérvágó, kombigyalu), Parkside (ütvefúró-csavarozó, élezőállomás, lombfűrész), ilyen kézifűrész, olyan derékszög, amolyan jelölő- és mérőszerszámok, vésők, mindenféle szorítók (!, abból sosem lesz eleged :D) szerszámaim vannak, de nem tudom segít-e. Mostanában van egy új őrületem, a gépépítés. Egyelőre csiszológépek (szalag-, korong- kész vannak, henger- és kicsi szalagcsiszoló most jön). 

 

Ez ugyan nem egy egyhétévégés projekt, azért linkelem mert több mint egy éves a történet, Árvai Zoli "hobbi"asztalos topiktársunk csinálta:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135401609&t=9104263

 

Szerintem jó tanulmány lehet, mivel ott a végén némi számolgatás is van (a "keresés" miatt is lehet számodra érdekes) . Az anyagköltséget úgy nézd hogy egy db csomót nem hagyott a fában, azaz kivágta mindet (extra költség, viszont gyönyörű a végeredmény). Rád bízom mennyiért adnál el egy ilyen szekrényt :-) Itt egy videó is róla, szánd rá azt a ~ fél órát hogy megnézed. Láthatod majd azt is kb milyen szerszámokat használ Zoli:

 

https://www.youtube.com/watch?v=i4ka9Cr_y6k

 

Előzmény: kiss markó (132410)