elemző999 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 10141

Annak örülök ha gondolkodás sikerül késztetni az olvasókat.

 

Be kell vallanom  nem a kályha az új, hanem a gondolkodás módszertan amit kifejlesztettünk kb 5 éve, tudományos alapokon és már használt részekkel. Ezzel mindegy mihez fogsz hozzá, mert olyan rendszer,, ami sorvezetőként vezet végig a gondolkodás bonyolultabb részein és fokozatain.

 

Az hogy éppen kályha is szóba került az egy dolog. Van még vagy tíz más téma.

 

Anyáron szervezünk egy szabadegyetemet a Balaton mellett, aholkipróbáljuk hogyan lehet átadni a módszert másnak is.

 

Egy MTA tag, egyetemi professzor is részt fog benne venni. Kb. egy hetesre tervezzük, ha lesz több jelentkező akkor több külön előadás  sorozat lesz, éspersze közben nyralni is lehet, Balaton, buli, fanta.

 

Amit írsz érdekes, de a huzat értékeket figyelni kell. Az ellenáramúnak és a cserépkályhának is gondja hogy elveszi az adott huzat erő jórészét. Ha gyenge a kémény (nálunk 90!% kb alkalmatlan) akkor ezt figyelembe kell veni, vagy lebontani. Én lebontottam az első átépítésnél, mert az időjárásváltozások esetében adott helyzetben gyenge volt a huzat.

Most szuper.

 

Nem véletlen hogy a régi várakban, palotákban stb. olyan kandalló kémények voltak hogy mászkált benne a kéményseprő.

 

Ma beraknak egy 24 pa huzatot váró kazánt egy 10-15 pa-t adó 5 méteres kéménynek látszó négytéglás, szögletes kéménybe és néznek hogy nem jó. Kellene 6 téglás+ saválló 200-as cső 10-15 méteres (az meg nem létezik egy földszintes háznál). A ház helye is számit, milyen arra felé a átlagos légmozgás, fedett vagy nem, időjárási jellemzők, stb.

 

Amit gondolsz szerintem pontosan le kellene rajzolni mert így nem számítható a huzat.

Előzmény: 0l0 (10137)