giornalista Creative Commons License 2017.01.25 0 0 30138

izgalmas tapasztalatokkal lettem gazdagabb a minap :) igaz, nem én akartam autót venni, hanem egy barátom, aki lényegesen kevésbé alapos, mint én, aki csak a váltósofőr voltam. lássuk, mi történt.

 

alapból egy 3 hengeres Swifttel indultunk útnak, autóúton, így a 6-7 órás útból 13 óra lett Münchenbe. az eladó Haci Haci volt, és tudom, hogy már itt nem kellett volna elindulni :D, de nagyon szépnek tűnt az autó a fotókon (E46 325i, 8100 euró). igaz, volt alatta egy ültetés, de elvileg volt hozzá TÜV és benne volt a forgalmiban. volt a kocsihoz egy 19-es E92 M3 felni, egy 330i fékrendszer és valami tuning kipufogó. engem ezek egyenként is elriasztottak volna, de a cimborám ragaszkodott hozzá, hogy király lesz ez a kocsi, érdemes megnézni. 

 

ja, amúgy itt a hirdetés.

 

jó. kimegyünk, ott az autó, már jár a motor, a private seller egy kereskedő :) de oké, lépjünk tovább. nézzük az autót, messze nem 8000 eurós. az eleje tele kavicsfelverődéssel, a küszöb matt, összességében nem volt rossz, de nem is az a szint, amiért hirdették. nézzük, nézzük, oké, azért kiállása tényleg van, de az első hiba: nyári gumi van az autón és a kereskedő is aláírja, hogy igen, télivel kéne elvinni, "hátha talál valamit hátul", amit rá tud tenni. jézusom.

 

mindegy, ismerem a cimbit, elvinné nyári gumival is, ha jó. belül egyébként patika, ott nem volt hiba, csak hát felnyitjuk a motorházat, hoppá: papíron ez egy 320Ci. Haci Haci, most ez mi? mi van a forgalmiban? jaa, hát igen, a forgalmiban 320 van, a vizsga után cserélte ki a motort, megvan minden papír, de a forgalmiban még nincs benne. nézünk, hogy ez most komoly, haver? külön rákérdeztünk, hogy minden rendben van-e az autóval, vihető-e haza hétfőn, nézeget, hmm, hmm, hát igen, de van egy haverja, és 200 euróért holnap beleírja a forgalmiba, hogy 325 :DD mondom zseniális, de ez hogy megy át szerinted a magyar műszakin? hümmög, ott van az apja, vadul elkezd telefonálni, majd átadja a telót, a hívott fél Kovac Ungarn, aki két mondatban győzköd, hogy jó lesz ez, gyerekek, hozzátok haza, áttolom mindenen... :DDD

 

nagyjából itt már röhögtünk az egészen, drága tanulópénz volt, persze ott hagytuk a kocsit, december eleje óta hirdeti, és kíváncsi leszek, ki veszi majd meg :)) a mókolós magyar kereskedőknek ez drága, ezen nem lesz haszon, a német nem vesz ennyiért ilyen autót, főleg nem zűrös dokumentációval... :))

 

Haci Haci, bazmeg :) és csak elindultunk :)