rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 2 134213

..."Az lenne a kérdésem hogy rozsdamentes söröshordóból, réz sisakkal és réz páracsővel, lehet-e jó minőségű pálinkát főzni, érdemes-e?"...

 

Elöljáróban azért pontosítsunk...a söröshordók újabban már csak és kizárólag saválló, (18/10-es) élelmiszeripari minőségű acéllemezből készülnek...DD...

 

És igen, lehet ahogy az előttem szólók is mondják...magam is ittam már évekkel ezelőtt, pont egy nyári ZD-n, egy igen kiváló kajszit, egy ilyen cuccból(ban)...de ezen a versenyen is, meg több előzőn is vannak olyanok, akik ilyen "cuccban" főzték az érmes páleszukat...

 

Úgyhogy érdemes...esetleg arra kell figyelni, hogy lehetőleg az alacsonyabb (kövérebb) kőbányai fazonú hordóból legyen és ne a keskeny magas borsodi-ból...

Előzmény: At92 (134182)