Törölt nick Creative Commons License 2017.01.24 0 0 21304

"A beszerzés tárgya az ajánlatkérő által üzemeltetett valamennyi járaton, továbbá ajánlatkérői igény esetén a megjelölt mennyiségen (km igény) belül valamennyi, a szerződés időbeli hatálya alatt felmerülő új járaton menetrendszerű, közforgalmú autóbusz-közlekedési közszolgáltatás ellátása.

A menetrend szerinti autóbusz járatok ajánlatkérő által biztosított autóbuszokkal és nyertes ajánlattevő által biztosított személyzettel történő teljes körű üzemeltetése.

A beszerzés tárgya továbbá a menetrendszerű, közforgalmú autóbusz-közlekedési közszolgáltatás ellátásához kapcsolódó jegy- és bérletértékesítési tevékenység ellátása, valamint az utazási jogosultságok ellenőrzése.

A helyközi menetrendszerű, közforgalmú autóbusz-közlekedés ellátásához szükséges autóbuszokat az ajánlatkérő a nyertes ajánlattevő rendelkezésére bocsátja, azzal, hogy a szolgáltató azokat kizárólag a szerződésben rögzített helyközi menetrendszerű, közforgalmú autóbusz-közlekedés ellátásához használhatja. Az autóbuszokat a vállalkozó saját költségére, felelősségére és terhére üzemelteti,- és tartja karban.

Vállalkozó az átadott autóbuszok karbantartását és javítását köteles olyan helyen végez(tet)ni, mely megfelel az 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendeletben (a gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről) vagy ennek helyébe lépő jogszabályban előírtaknak. Autóbuszokra vonatkozó törvényi előírásoknak és szabályoknak megfelelő műszaki állapotért a vállalkozó teljes anyagi, erkölcsi és büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Mennyiség:

Éves menetrend szerinti futásteljesítmény 19 528 ezer km.

Ajánlatkérő tájékoztatja az Ajánlattevőket, hogy e beszerzést megelőzően közforgalmú autóbusz közlekedési szolgáltatások ellátásának biztosítására vonatkozóan olyan alvállalkozói szerződést kötött, amely szerint a Megrendelő csupán a szerződésben megadott futásteljesítmény 50 %- nak a megrendelésére vállalt kötelezettséget. Mivel e beszerzés a hivatkozott alvállalkozói szerződés teljesítése érdekében valósul meg, így abban az esetben, ha a Megrendelő él az alvállalkozói szerződésben rögzített megrendelés-csökkentési jogával,- úgy e csökkentés arányában Ajánlatkérő is jogosult szerződésmódosítás,- illetőleg egyéb jogkövetkezmény nélkül – legfeljebb 50 %- al – csökkenteni a megrendelt futásteljesítményt.

Ajánlatkérő nem tesz lehetővé a részajánlattételt, mivel a részajánlattétel engedélyezése kizárná az optimális közlekedésszervezést és a különböző időpontokban,- és vállalkozási díjak alkalmazásával megkötött szerződések egységes kezelésére sem volna lehetőség.

A vállalkozási szerződésben előírt felelősségbiztosítások megléte szerződéskötési feltétel.

Feltételes közbeszerzés a Kbt. 53. § (6) bek. szerint. Ajánlatkérő tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy a Kbt. 53. § (4)-(6) bekezdése alapján feltételes közbeszerzési eljárást folytat le. Ajánlatkérő e közbeszerzési eljárással párhuzamosan „250 db használt elővárosi és távolsági menetrendi feladatok ellátására alkalmas autóbusz beszerzése bérleti szerződéssel ” tárgyú közbeszerzési eljárást indított. Amennyiben a hivatkozott közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárul le,- úgy ,- ezt a tényt ajánlatkérő olyan körülménynek tekinti, amely miatt az eljárást eredménytelenné nyilváníthatja a Kbt.75. § (2) bekezdés a) pontja alapján, valamint a Kbt. 131. § (9) bekezdése alapján mentesül a szerződéskötési kötelezettsége alól, illetőleg ezt az okot az e közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő szerződés hatálybalépését felfüggesztő feltételként is kiköti."

Előzmény: Törölt nick (21303)