bendediver Creative Commons License 2017.01.22 0 0 2430

Én Hurghadán voltam. Alapszabály, hogy vizet csak palackosat szabad inni és fogmosásra is azt ajánlom. A gyümölcsök evését azt messze kerüld el, sem mosva sem mosatlanul ne fogyaszd. Ha húsokat eszel, akkor válaszd a jó átsülteket. A hasmenés szinte garantált a legnagyobb oda figyelés mellet is. Itthonról nem érdemes vinni hasmenés ellen semmi gyógyszert, mert úgyse fog hatni. Lehet kint fillérekért kapni az antinal nevű gyógyszert, na azt kell bevenni. Ha hotelben vagytok, akkor szerintem a személyzet is tud adni.

Mikor én voltam, akkor tömény szeszt nem lehetett kapni, csak útlevélre a repülő téren, de azt is csak az érkezés napján. Szerintem  tankolj fel pálinka félét a fertőtlenítés végett.

Én nem hotelben laktam, hanem az arabokkal és ez miatt az étkezéseimet is magamnak kellett megoldanom. Jobb híján pizzeriákban és az utcai árusoknál vacsoráztam. Szerencsémre engem a hasmenés már csak itthon ért el.

A vízumot én ott vettem meg érkezéskor a reptéren, mert az a legolcsóbb. Ha itt veszed meg nézz utána az árának, mert a magyar irodák szeretnek ezen jókat akasztani. A taxik elég olcsók, de elég a felét fizetni annak amit kér, hiába ordítozik a sofőr, csak hagyd ott.

Korallt még letört darabot se próbálj meg haza hozni, mert a reptéren szokták nézni és elég kemény a büntetés.

Ha már kint vagy én nem hagynám ki a készülékes merülést, hatalmas élmény lesz.

Helyedben nem maradnék minden nap a szállodák és a turistacentrumok közelében, hanem meglátogatnám az arabok negyedeit is, csak vigyázz az értékeidre.

 

Irigykedve kívánok Neked jó utat!

Előzmény: cyr45 (2429)