Törölt nick Creative Commons License 2017.01.21 0 0 131883

Sziasztok!

 

A tegnapi zseniálisan sikerült nap után ma megint elővettem a kombigyalu kattogását. Sajna most sincs több ötletem miért kattog de legalább tudom honnan jön a hang: 100% hogy a behúzó hegerek lassító áttételei környékéről. Itt egy rövidke videó, hátha valakinek beugrik valami:

 

https://www.youtube.com/watch?v=be9Subumpss

 

Ezután vettem egy nagy levegőt, és legyalultam vele a régebben meggörbült de azóta kiegyenesedett vágódeszkát, meg ezt a szép kis kajlát is (gőzölt bükk, JAF-Holz, a selejt halomból, óccsóért):

Így sikerültek. A bükk vágódeszka, táblásítás és gyalulás után, lekerekítés előtt.

És mindkét deszka, itt már lekerekítve az élek, meg bemarva a "foganytúk", olajozva/méhviaszolva:

 

A bütüs felületű deszka mintája rettenet lett, korábban írtam hogy nem figyeltem sajna a 2. táblásításnál a vízszintes irányú elmozdulásra .. az eredmény látható. Hát ... majd a következő jobb lesz :D De legalább sík .. meg élőben nem ilyen randa, a gyalulás jól sikerült, utána 120/240 excenter, majd gyógyszertári paraffinolaj (köszi Bari!!), kis száradás, paraffin+méhviasz, majd végül 320-assal picit megsimogatva. A sima bükk deszkát már nem lett volna időm bütüvel felfelé megcsinálni (szombat du. ajándékként kellene végeznie), de szerintem így se lesz sok baja.

 

Lady Fantasy: így hogy a gyalut bevállaltam, sikerült neked is egy vágástesztet produkálni. Erről is csináltam egy rövid videót hogy lásd hogyan készült, ezt elküldöm neked (ha gondolod, hogy lásd hogy vágtam, jó-e úgy a tesz, stb). De addig is itt van pár képkocka. 5,5x12x60 cm gőzölt bükk. Talán a legérdekesebb eredményt az átfordítós vágás (a 12 centis oldalát 60 centi hosszon végigvágva, átfordítva, előtte persze a két egymás melletti lapját megegyengetve) adta:

 

Annyira szépen sikerült, hogy ekkor nem is raktam vastagoló alá, hanem felcsíkoztam és táblásítottam is rögtön. Az a vékony lapka kicsit jobb minőségben fotózva:

 

Én ezen nagy kivetnivalót nem látok. Ő volt tehát a fűrészlap:

http://szerker.hu/termekek.php?contr=&idis=1&iddu=33&tidd=2037&lang=hu

 

Ha neked combosabb vágásaid lennének nézhetsz éppen vastagabb lapot is de szerintem vele se járnál rosszul. Őt a szerkertől 7660+ÁFA -ért vettem. Hosszvágó lapokra ezt az ajánlatot adták, egy 2.8mm-es és egy 3.2-es lapka mellett volt a vékonka, én végül rá szavaztam (részlet az emailjükből, tavaly márciusi árak, szállítás 1600 HUF +ÁFA, raktáron lévő lap esetén másnap meg is jön MPL-lel) :

 

Fa hosszvágáshoz:

 

21LU1C 0100                      FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=22                                     10 950 Ft+Áfa/db                            Raktárról kapható  (váltó, bevonatolt pasztásan zajcsillapított változat)

21LU1E 0100                      FREUD körfűrész D:250x2,5x30 Z=24                                     7 660 Ft+Áfa/db                              Raktárról kapható  (egyenes,bevonatolt, pasztásan zajcsillapított változat)

21LP20M025                      FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:24                               8 040 Ft+Áfa/db                              Raktárról kapható  (teflon bevonatos)