HEV Creative Commons License 2017.01.19 0 3 60711

Nem gondolnám, hogy segítene a teljesítés ‘kifehérítésén’ bármiféle szabály figyelmen kívül hagyása. Javasolnám hogy csak azt tartassátok be ami a füzetben eleve benne van/volt és remélhetőleg lesz is. Korábban alkalmazva is voltak ezek.  

 

A személyi adatlap alját most is alá kell íratni az egyesület vezetőjével, ha valaki tag.  Ez már felveti annak a tényét, hogy egy egyesületen belül ismerik egymást annyira az emberek, hogy tudják a ‘Józsi’ valóban szokott kéktúrázni menni és nyilván saját ismeretségi körében mindenki igyekezne becsülettel eljárni.

 

Ez egy elsődleges ellenőrzési fokozat is lehet.  

 

Kiírás 6-os pontjának második fele ezt írja:   

A túra teljes távjának bejárása után a füzetet a lakóhely szerinti illetékes megyei, illetve budapesti természetbarát bizottsághoz/szövetséghez kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenőrzik, igazolják és a jelvény kiadásáról intézkednek.  

 

Ezt is be kellene tartani, és ahol van egyesületi igazolás ott nyilván kisebb szigorral aki viszont nem tag ott jöhetne az elbeszélgetés pld. ott helyben a megyében ez jobban megoldható mint Budapestre utazni (költségek)   

A megyei szövetség által is elfogadott füzet kerülhetne tovább az MTSZ-hez  ahol természetesen indokolt esetben felülbírálhatják az egyesületi , megyei javaslatokat illetve kérhetnének megerősítést ha úgy látják.  

 

Sokan sokat  dolgoztak az utóbbi években az OKT szebbé, jobbá tételén van is eredménye még ha néhány dolog vitatható is. A propaganda viszont az OKT értéktelenítésébe fektetett sok energiát és ennek is látszik már az eredménye is. Talán itt lenne az ideje újra gondolni bizonyos dolgokat.    


---------------  

MÁS: Nálunk az egyesületben van több olyan nálam idősebb túratárs aki régebben teljesítette az OKT-t  3000 alatti sorszámaik vannak. Ma is büszkén mutatják a kéktúra naplójukba ragasztgatott régi fekete fehér fotóikat és egyedibb pecsétlenyomatokat.

Az egyikük nemrég elmondta, hogy  az Ő kis csapatuk amikor kéktúráztak úgy érezték, hogy ez a természetjárás csúcsa olyan mintha részt vennének a saját sportáguk olimpiáján. 

A teljesítés öröme pedig számukra a győzelemmel ért fel.  Biztos, hogy el kell ezt venni tőlünk?

Előzmény: csg65 (60705)