Eolomea14 Creative Commons License 2017.01.19 0 1 5448

Vegigneztuk az elso epizodot a regi szinkronnal... egesz jo. Osszessegeben megiscsak a ket szinkron tesz ki egyet; van, ahol az egyik jobb, van ahol a masik.

 

Kiserleteztem, es 3%-kal lassitva - majd eredeti hosszra visszatomoritve - sokkal jobb lesz a regi szinkron. Eleg, ha csak Hasso feleseget meghallgatni a regi szinkronban - legalabb annyira falra lehet maszni a sipitozo nyafogasatol, mint az ujban az iranyitokozpontos nocitol...

 

A felirat-keszitesnel is hasznos lehet korrigalni a regi szinkront. Talan mar emlitettem, hogy Tamara tizszeres sugarzasorl beszel, holott Atan elotte tizezerszeressel szediti - ez pl. az ujban a helyesebb.

 

Ugyszinten, a regi Hasso ursisakot lat az MZ4-re odapofatlankodo Varangyon, de itt is az uj szinkron a pontosabb - ahol derek gepeszunk csak elmereng ennek lehetosegen (kulonben legalabb annak az egy peldanynak eletben kellett volna maradni Atan oxigen-tartalyanak felrobbantasa utan - nem beszelve arrol, hogy az MZ4-en akkor mar reg nem volt oxigen, tehat vedooltozekre sem vol mar a Varangyoknak szukseg).

 

Kulonben vegigneztem az iden bemutatando filmek listajat, es hat siralmas... Ujracsinalt filmek ujracsinalasa, avagy egy rokarol ket (tucat) bo"rt... A SF filmek csak nevben sci-fik - valojaban elcsepelt temaju, sotet, riogato horror vagy ures akciofilmek (vagy csak egyszeruen tokeletlen agyremek).