mellébeszélt Creative Commons License 2017.01.17 -1 2 19392

Kedves Fórumozók !

Várom segítségeteket!

 

 

Én 8 éve roki ellátott 26év közalkalmazotti munkaviszonyom van,szeretnék szintén közalkalmazotti munkakörben elhelyezkedni napi 4 órában. Jelenleg C2 kategóriára 91500,- Ft. a roki ellátást kapok Azt ,hogy a roki ellátás melletti munkavégzés nem lehet több mint a három egymáskövető hónapban a mindenkori minimál bér 150%.   Nem tudom ,hogy most mennyi a minimálbér. de szeretném 1 példával levezetni ,hogy jól értelmezem  -e: Tételezzük fel ,hogy a minimálbér  100.000,-Ft a 150% 150.000,-            

   akkor januárban is keres         50.000                           

             februárban is keres       50.000       

              márciusban is keres     55.000   tehát akkor már  nem kaphatom meg a roki ellátást mert tulléptem az összeget

 

 Kérdezném hogy jól értelmeztük -e a dolgot?Megkérném , hogy aki pontosan tudja   meg mondaná mennyi a minimálbér 2017-ben , valamit a közalkalmazotti illetményalap.! ?

 

 

Ezt az érdeklődő  levelet a barátnőm elküldte BJ szakértőnek. és ezt a válasz kapta

 

"Nem szoktam közvetetten, valakin keresztül tanácsot adni, mert vannak kérdéseim a korrekt válasz adása előtt, tisztázni a tényállást, amelyre Ön nem tud válaszolni ismerőse helyett. 

Kérem megtisztelne ismerőse a telefonszámával? Szívesen felhívom, ha rámcsörög, visszahívom, amikor ráérek, öt perc alatt felteszem a kérdéseimet, aktuálisan válaszol az érintett, és a konkrét tények alapján korrekt válaszokat adok. A határozatnak előtte kell lennie, hogy abból válaszoljon nekem, amit kérdezek, elmondom, hol találja a választ, felolvassa nekem, amit kérek, és választ adok minden kérdésére a jogszabály alapján érthetően.
Egyszerűbb, gyorsabb, 6-7 perc. Mint oda-vissza levelezgetni, erre nincs időm, és hiányos tényállás nélkül korrekt választ adni nem lehet. Este 5-6 között általában ráérek, már nem vagyok óton,."

 

 

Számomra nagyon furcsa,hogy kettő darab konkrét kérdésre,ilyen választ kell adni, és csak érdeklődés volt, sehol határozat és dokumentum.

 

szép estét !