HA5COI Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9094

Sajnos Kerry nekem azért maradt el (egyelőre) mert mint említettem túl nagy volt a fa amibe a fejszémet vágtam, de nem baj, hisz részben épp azért figyeltem föl érdeklődésedre, mert magam is tervezek még Írországba utat, csak annyiban könnyebb a dolgom, hogy (Dublinból) egyenesen dél-nyugatra mehetek pl Kerry, Dingle félsziget stb.

 

Látom, te is látod már, hogy nem szabad az egészet megcélozni, legalábbis nem 1 hét alatt és nem (kis) gyerekekkel. BIZTOSAN veszítenétek vele.

Ráadásul, bár egyikünk se említette, de Írország egyáltalán nem olcsó. Én 4x voltam, ebből az első jó régen, amikor még nem voltak EU tagok (Sőt EU sem volt) és akkor még mondjuk olcsó (???) volt. Legalábbis Angliához képest. Aztután ahányszor ott voltam, annyiszor érzékeltem a drágulást.

 

Szóval, tisztelettel azt ajánlanám, talán az a legjobb, ha Dublin, majd attól délre  Wicklow County, ebben van hegység, nemzeti park, vízesés, és bizta megszervezhető lovaglás, kocsizás. Ez így együtt önmagában is remek.

 

Aztán ha belefér, föl Belfastba (de ha vitás is esetleg, az azért mégiscsak egy nagyváros a sokból én nem érzem hiányát) , kivéve esetleg a Titanic dolgokat, ha a gyerekeknek ez passzol. Feltétlenül lehet róla mesélni nekik a látottakon túl is.

 

Aztán Donegal, ami már végül is a "másik" part, és onnan Óriások lépcsője, meg a többi. 

 

Még ez is elég nagy program.

 

 

Aztán egy idő múlva, talán nagyobb gyerekekkel, vagy csak az asszonnyal, talán több, keményebb túrát betervezve, már elég lenne "csak" a dél-nyogati részeket sé a szigeteket. Az tagadhatatlan, hogy ez utóbbiak a legeslegszebbek, de több áldozatot is kívánnak.

 

Abban egész biztosak vagyunk asszem, hogy ha az első felét láttátok, tutira nem fogjátok unni vagy csalódni az országban. Ritkán mondok ilyet biztosra.

És ugye, ha nem is olcsó, de azért nincs is messze, bármikor máskor is elmehettek.

 

Előzmény: belphnaque (9078)