Hernyofan Creative Commons License 2017.01.14 0 0 100621

Még egy valami eszembe jutott ennek kapcsán. Fuggerth mozdonyoknál két dologgal gyűlt meg a bajunk, minrkettő könnyen orvosolható:

 

1, A hajtásház burkolata a forgóváz alján túllóg a kerék futófelületénn. Ez szerintem olyan gond, amit mindenki ismer, akinek volt dolga ilyen modellel ( érdekes amúgy, mert nekem régen volt egy Csörgőm, meg az első Sziliből is egy, azokon mintha ez nem lett volna gond ). Le kell reszelni belőle, mert "zátonyra fut" a vasúti átjárón. 

 

2, Ugyanez a burkolat néha hajlamos lepattanni a forgóvázról. Ekkor a hajtás is szétesik, a fogaskerekek kicsúsznak a helyükről, és a mozdony elkezd darálni. Ahol ez előjön, ott erősen meghajlítod azt a fület, ami bepattan felül a forgóvázba. Nem tudom, miből készül, de szerintem lehetetlen eltörni. Ezután megy vígan.

 

Ezeken túl az előzőekben említett csiga alatti fogaskerék az, ami legelőször elkopik ( konkrétan a csiga szépen "elnyalja" ), de ehhez már kell az a rettenet sok futás, és nagy terhelés, ami nálunk van.

 

De amúgy tényleg. Zajos, recseg-ropog, ugrál, de megbízhatóan megy. Aki látott már igazi Szilit, vagy esetleg utazott is rajta, az talán a szemöldökét se rántja fel ennek láttán. :)

Előzmény: Hernyofan (100620)