sancibácsi Creative Commons License 2017.01.13 0 0 10098

 

Tapasztalatok: teto szigeteles felkerult nyaron. napi ket begyujtasnal 2 nap utan 24-25 fok van a nappaliban, haloban 22-23. 

a harmadik napon mar csak egy vagy masfel begyujtas kellene s azt keresem epp, innen jott a kerdes.

Akkor ez lesz a jarhato ut a kevesebb fa Estere.

 

 

Szia Kekov

 

70 méter négyzet :)

3 külön helység van (fürdőben elektromos padlófűtés, de csak a meleg padló miatt, amúgy felfűti a kályha is).

 

hőmérsékletet csak a hálóban - ablakban -  mérek ahol semmilyen fűtés nincs. egy kiegészítő adax panel van tervben, fejben. 

 

hátránya egy van nálam a középpontban lévő kályhának. Konyhapult a másik oldalán van, s gatyában - kedvesnek bugyiban - kell sütni főzni :)

 

Ezt azért szeretném most csatolni, idézni, mert vissza térő téma itt; és ha belekezdünk/denek; hát nem nagyon érünk a végére.

Szóval állítják sokan, és igen sok web lapon is visszatér: a tömegkályha FŐLEG/CSAK/KIZÁRÓLAG/..... könnyűszerkezetes házba való.

Maguborka háza földház. A határoló falak vastag betonból készültek. (Zsalukő vasalva-beöntve betonnal.) Szóval ez nem is a nálunk bevett, elterjedt tégla/ytong építési mód. Ez pont a másik véglet, a nagy hőtehetetlenség a vastag, nehéz beton falak miatt. (Ráadásul akkor mikor építettük, valami hétvégi, pihenő funkciós épület volt. Nem folyamatosan lakott). És ebben is jól működik. Ha ebben szeretik, ........ No komment.

Előzmény: maguborka (10092)