riel Creative Commons License 2017.01.12 0 1 52404

Sziasztok,

 

Azt szeretném kérdezni, hogy járt-e már valaki közületek hasonlóképpen mint én és mi a tapasztalat mire számítsak a jövőben.

A sztori: október elején egy 24km-es futás kb. 16-ik km-ében rosszul fogtam talajt, a bal térdem nem tudott berugózni és olyan volt, mintha strucc módjára inkább hátrafelé próbált volna. Fájdalmat nem éreztem, csak kellemetlen volt, futottam tovább. 2 nappal később nagyon elkezdett feszülni a térdem, orvoshoz mentem, aki szerintem nem volt a helyzet magaslatán, azt mondta, hogy nem vagyok már 20 éves biztos porckopás (pedig trauma), viseljek térdrögzítőt és szedjek hialuron kapszulát. 1 hónapot kihagytam a futásból, pihentettem, szedtem a kapszulát, de csak nem lett tünetmentes, igy visszamentem hozzá. Készült röntgen (minden oké) és UH (az ízületben folyadék látható és echodens szemcsék) erre a válasz az volt, hogy menjek fizikoterápiára: 6 alkalom Voltarenes iontophoresis és 3 alkalom UH.

Ennek holnap lesz vége, de továbbra sem oké.

Érdekes, hogy a futást az 1 hónap pihenő után óvatosan újrakezdtem (rövid távok, nem feszegetve az időt) és volt, hogy amikor futottam jobb volt a térdem, mint amikor pihentettem.

A térdem napról-napra változóan önálló életet él. Vannak szinte problémamentes napok, amikor időnként pici kattanás jelzi, hogy valami nem oké, de van hogy a kattogás gyakori és erőteljes és rádásul a feszítő érzés is megvan.

Február elejére van időpontom a Sportkórház ortopédiára.

Volt már hasonló valamelyikőtöknek?

Ilyen lassan gyógyul? Vagy nem így kellett volna kezelni? Vagy ez már örökre ilyen marad?

Előre is köszönöm!

 

G