Szia!
Ha késve is de itt az újabb teszt ahogy ígértem. A régi teszthez képest 3 új szereplővel, kettőt megtartottam a régiekből is.
A versenyzők és a pálya:

Egy egyenes szélű bútorlapon ill az arra felragasztott lapon teszteltem. Mindegyik "talpas" derékszög lévén, talán így volt a legegyszerűbb.
A sima átfordítós tesztet csináltam, először balra aztán jobbra fordítva a talpat, egymáshoz közel húzva a két vonalat és megnézve, látszik-e raktuk látványos össze- vagy széttartás:

Az eredmény:

A fotó nem biztos hogy ezt adja vissza, az optika is torzít (telefon), de amit láttam:
- Nagyon minimális széttartás (lentről felfelé) látszik a nagy SOLA derékszögön, és ettől is kisebb a nagy CROWN Tools -ON.
- a többin - és ami számodra fontos volt - a kombi Stanley-n én szabad szemmel nem érzékeltem semmilyen szét- vagy összetartást.
Csak a vicc kedvéért csináltam egy olyan tesztet, hogy két jó vagy jónak tűnő hosszabb derékszög között milyen az eltérés lent-fent. Nem biztos hogy túl tudományos módszer, de ezt is csak azért mert valahogy mérhető. Így:

Szorítókkal odafogtam a talpukat a bútorlaphoz majd tolómérővel 3x mértem a talphoz közel eső majd a legtávolabbi ponton a távolságot. Így alakult a 3 mérés:

A "lent" és "fent" közötti távolság 25 cm, tehát a különbség ilyen távon adódik ki 2 különböző derékszög között. 2 tized ... nem kevés, és az egyenkénti teszt alapján a nagy SOLA a "bűnös", de lehet hogy hozzátesz valamennyit a Stanley is.
Viszont az azért elmondható, hogy egyiken sem múlik egy csálé vagy éppen szép szekrényajtó, fiók, stb. De olyan brutális eltérést mint Computerguru (3mm 25 centin) nem sikerült egyikkel se produkálni. Szerintem még a régi teszt legrosszabb szereplője se mutatott ennyit. Ezért azt gondolom Computergurunak szimplán nem volt szerencséje.
Linkek a derékszögekhez:
- Kis SOLA - na ehhez nincs eredeti link, ha jól emlékszem az OBI-ban vettem, ilyen.
- Nagy SOLA - ezt a szerszamoutletben vettem, ilyen. (mostani webshopban nem találom)
- Kis (75mm) és nagy (152 mm) CROWN Tools square
- Stanley kombi derékszög