nofRETRO Creative Commons License 2017.01.10 0 0 72094

Igen, én az építészfórumon megjelent, Borvendég Béla által jegyzett cikket, vagyis a hozzátartozó fotót vettem perdöntőnek, (pedig előtte linkeltem be egy 1962-est író anyagot) holott csak a képmellékletek adata volt a dátum. Na mindegy már, örülök, hogy helyrerázódik a dolog. :) Most már csak az a kérdés, mi történt 1964-ben Badacsonyban ? És, hátha meg tudja nézni valaki a Magyar Építőművészet 1962-es évfolyamának kapcsolódó számát : 9. szám, 6. oldal. Ez nagyon jó lenne.

 

Köszi a linkeket, http://infota.org/wp-content/uploads/2015/11/2_4_dobai_janos_dla_iparterv_archivum.pdf ott is 1964 van írva, pontosítás nélkül, hogy fotó, vagy átadás dátum, de a kiadvány dátumát nem találtam. Azaz, ez lehetett az átalakítás éve ? mert nincs fehér korlát - "eltűnt a hosszhomlokzatot szépen proporcionáló fehér műkő korlát,"

 

 

Ugyanis: http://balatoniepiteszet.hu/epueletek/badacsonytatikaetterem.html

"Az átadást követő években eltűnt a hosszhomlokzatot szépen proporcionáló fehér műkő korlát, mert az a belső helyiségben ülőket zavarta a kilátásban. Időközben a tó feltöltődésével az épületkonzol szárazra került, az egykoron vízparthoz tapadó építmény előtt napernyőkkel telezsúfolt teraszt alakítottak ki. A rendszerváltás idején a ház funkciója is átalakult; a cukrászda-eszpresszóból zajos tóparti mulató lett. A Tátika áttervezésére Callmeyert kérték fel. Az etikailag szép gesztus nehéz helyzetbe hozta a tervezőt. A belső lépcső felszámolásával az emeleten önálló zenés szórakozóhely, a földszinten étterem kapott helyett. Az új lépcsőket az épületen kívül, az utólagos beavatkozást jelezve a derékszögű rendszerhez képest 45 fokban elfordítva helyezte el. Később az emeleti teraszt is beüvegezték, elbontva a technikailag bravúros megoldású üvegfalat."

 

Nos, itt azért fel van sorolva jó pár időhatározó változás, a további fotók datálását segítheti majd.

Előzmény: napocza (72092)