[fidelio] mindegy Creative Commons License 2017.01.09 0 0 topiknyitó

A 2008 óta működtetett bachtrack.com az évek során a legjelentősebb komolyzenei portállá nőtt a különféle éves összeállítások terén. Legfrisebb beszámolója már 32 ezer eseményt kezelt a koncertek, opera- és táncelőadások tekintetében.

Foglalkoztunk már e listákkal, különösen 2015 és 2016 elején, amikor először a 2014. évben legtöbbször fellépett hegedűs, csellista és zongorista muzsikusainkat (Barráti Kristófot, Várdai Istvánt és Várjon Dénest üdvözölhettük a vonatkozó listák elején vagy élmezőnyében, majd a következő évben a Magyar Állami Operaház kaphatott kiemelt figyelmet.

Mivel a tavalyi évről készített statisztikákban szintén kiemelt helyen szerepeltek, külön topikot nyitok a témának. Különösen a három muzsikusnak és közös impresszáriójuknak, Körner Tamásnak lehet öröm ez a különben azért nem annyira jelentős érdekesség, amit illik a maga értékén kezelni!

Volt is sok félreértés e listák miatt, így az egymással azért nem versenyző zenészek értékének, minősítésének egy kissé hangulatos, az alig elmúlt szilveszterhez kapcsolható formájával ismerkedhetünk, és hallgassuk csak továbbra is remek játékukat a tárgybani adatoktól eltekintve!