tisztavíz_ Creative Commons License 2017.01.05 0 0 14008

"minden papirt másképpen kell ragasztozni nekem ez a tapasztalatom"

 

Ebben egyetértek. Két különböző színű és prégelésű, egyforma vastagságú Geltex papír teljesen másképp viselkedett ugyanazzal a ragasztóval. Ami az egyikkel ment, a másikkal halomra hullámosodott.

 

"olyan papirral dolgoztam amit elötte vizes szivaccsal át kellett nedvesiteni,több irányból is,hogy a rostok közé jól bejusson"

 

Tapétázásnál láttam, hogy a méretre vágott tapétát belerakták egy nagy tál tapétaragasztóba, lecsöpögtették, úgy rakták a falra. Korábban kis maradék bevonóanyagot vízbe raktam, egyenes maradt. Kötészeti ragasztó + víz keverékével, ha kicsit egyenletlenül éri a papírt a nedvesség a ragasztó felvitelekor, illetve a lemez nem egyenletesen veszi át a nedvességet, szerintem ezek is okozhatnak hullámosodást. (Illetve nagy felületű bevonóanyag megkenése közben is idő telik el, amíg egyik végétől a másikig érünk, talán még a kenés iránya sem mindegy).

 

Talán a sokat szidott papírom csak előáztatást igényelne (szivaccsal, ahogy írod) vagy csak több nedvességet (a Duvilax BD-20-hoz kellene kevernem tapétaragasztót). Hullámkarton dobozon kipróbálom. Még nem volt olyan gondod, hogy behorpadt a hullámkarton a vizes papírtól?

Előzmény: 4Hópihe (14007)