gibbonpitti Creative Commons License 2017.01.04 -1 1 13940

leírtad a lényeget.....nem lehet tudni ki mihez ért....aki itt kérdez mondjuk laikus,de ő azért elhobbizna otthon és beszerelné....én meg próbálnék segíteni,de kiderül h azt sem tudja megállípítani h melyik vízcső hová megy.....na ilyenkor mi lenne a teendő?

 

csak azért,mert volt rá példám...segítettem....elmondtam mi merre...sőt telefonon beszéltem az emberrel aki közben elvileg a motorterében fetrengett.....és érdekes mód nem jött össze......bekötötte a kiegynelitőtartály alsó csövébe a kályhát.ami persze a motortér másik oldalán volt.és utána én voltam a rossz....

 

nagyon sok embernek segítettem és segítek itt és más fórumokon is....de van egy határ amit meg kell húznom.

elmondanám h aki eddig jött h diagoljam le a kályháját azoktól még soha egy fillért nem kértem el....pedig megtehetném,mert én nem kínai vacakkal hekkelek.....sőt anyagot is sokszor adok ingyen olyannak aki normálisan nyitja ki azt a bizonyos ajtót....tegnap pl olyan srácnak adtam üzemanyagcsövet aki otthon építette be a bmw-jébe a fűtését...és még egy csokit sem kértem érte.

 

szóval senki ne várja azt el h itt majd megmondom mit hová kivel és hogyan kösse be a fűtését....egyrészt ennek a tudása nekem is pénzbe kerül,aminek a licenszét évente meg kell újítanom másrészt meg ismervén a sok buktatót próbálok azzal segíteni h ne szopás legyen abból ha valaki melegedni szeretne.

 

a pugosra meg visszatérve....függ a ventillátor állapotától h mekkora kell...az előírt 0.9 ohm helyet 1.2-2 ohmig bármi lehet....és ha mondjuk berak egy kínai szar ellenállást ami szépen felforrósodva elkezdi kicsöpögtetni magából a jó minőségű ragasztóját és ezután megszűnik a hőleadó felülethez a kontaktja és szépen elkezd izzani....ha mondjuk rossz helyre rakja a delikvens ezt az ellenállást akkor abból tud baj lenni.

 

szóval én inkább onnan közelíteném meg h van felelősségvállalás a világon....a magad fajta az aki mond vmit az usernek...aztán az vagy releváns vagy sem de ha hiba van akkor emeled fel a kezedet h te nem vagy felelős semmiért....

 

inkább ezeken gondolkozz el.....

Előzmény: pH03N1xM (13939)