nscatto3 Creative Commons License 2017.01.04 0 4 81115

Örülök, hogy még mindíg fel tudom lendíteni a topikot:)

 

Aki -10 fokban elindul 120 km-re kevés étellel, az hülye. (Ilyen hidegben a 25-ös tempónal a menetszél miatt -25 fokos a hőérzet! Ennek ((is)) megfelelően használja a kalóriát a szervezet.) Aki ezt úgy teszi, hogy igazolt országúti versenyző, az egy barom. Mégis, mekkora edzés/sportértéke van ennyire hidegben egy ilyen hosszú tekerésnek? Mit profitálhat belőle? Ezzel alapozza meg a tavaszt-nyarat? Arra nem gondol, hogy ha bármilyen gond adódik, akkor az egész szezonja tönkre mehet? 

 

Az örömteli a történetben, hogy kapott segítséget, de úgy látszik, nem mindenkinek jött át a tanulság és a lényeg.

 

Profi versenyzők is eléheznek, igen. Csak náluk a többiek által diktált tempó, és/vagy a nem megfelelő mennyiségű dopping miatt szokott bekövetkezni a dolog... illetve azt mondják, hogy eléheztek, mert valamire fogni kell. 

 

Én is éheztem már el.  Azóta sosem megyek el tekerni úgy, hogy legalább 2 müzliszelet ne legyen nálam. Persze én nem vagyok "profi", csak egy műkedvelő. Tekertem már -4 fokban én is, még defektet is javítottam 3 km-re az otthontól. Két thermokulacs van ilyenkor nálam, forró teával, mert nem szeretem a derekamon melegíteni a jeget. 

 

Sasi:

Nem kell a Jani telefonszáma, nincs vele problémám. Mindenkinek joga van hülyének lenni, ez egy ilyen ország.

 

ave:

Ez igen, az a kerékpáros, aki legalább egyszer eléhezett. Azt is hallottam már, hogy az sem igazi kerékpáros, aki nem bukott legalább egyszer úgy, hogy eltörjön, vagy akit nem ütöttek el, vagy még nem indult versenyen, stb. Hallottam már kisebb faszságokat is.

 

Értékelem, hogy megvéditek, mert ő a legjobb hazai országútis.