lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.03 0 0 3588

Sziasztok, kedves fórumozók!

Az EZRA nyelviskolával és a képzésükkel kapcsolatban osztanám meg a véleményemet. Nekem jelenleg SEMMIT nem sikerült náluk összehoznom annak ellenére, hogy hitegetve lettem bőven. 180.000 Ft-ba van eddig a dolog

Ez egy nagyon fiatal nyelviskola, ami akkreditációval is rendelkezik nyelvvizsga bizonyítvány kiadásához. Főként diplomások fordulnak hozzájuk, mivel a reklám az az, hogy könnyen, gyorsan és olcsón hozzá lehet jutni a nyelvvizsgához. Szerintem ebben az országban már szép számmal gyűlik az a sereg, akik az EZRÁBAN valamilyen furcsa oknál fogva semmilyen eredményt nem értek el.

Kurzusok állandó jelleggel indulnak és a kurzus egy fix nyelvvizsga időpontig tart. Tehát nem addig, ameddig te nyelvi ismeretanyagot szerzel meg, hanem addig, ameddig a nyelvvizsga tart. Tehát vagy meg tudsz tanulni fordítani és levelet írni x időpontig, vagy sem.

Szerintem a Rigó utca már tele van volt EZRA-s tanulókkal, mivel másik akkreditált lovári vizsgahely csak ott van és a sok "nyomorult" bepalizott ember úgy van vele, hogy "ha már belekezdtem ebbe, akkor kihozom ebből, amit lehet."

Én mentem olyan hallgatókkal nyelv vizsgázni, akik skype-on és egyéb, autodidakta módon otthon tanultak és sikerült nekik. Nekem, akik jártam a kurzusra, nem.

Olyat is ismerek, aki nem is egy kurzust fizetett ki és olyat is, aki számtalan abszolút sikertelen nyelvvizsga kísérleten van túl.

A buktatási arány kb. 70% lehet. És ez nem túlzás. Sok vizsga sok hallgatójával felvettem a kapcsolatot és őrületes lepontozásokról, már már gyanús lepontozásokról beszélnek. Szándékosan úgy van csinálva, hogy a hallgató ne menjen át. Mivel ha te pld. az EZRA-ban tanulsz is és ott is nyelv vizsgázol, nem vágod ki magad alatt a fát azzal, hogy fellebbezel. Hanem akkor következik a második nyelvvizsga. Majd a harmadik.

Nagyon számít az, hogy kinek ki a tanulója. Melyik nyelvtanár milyen előjogokat tud kiharcolni a saját tanulójának pld. Mindenki olyan előjogokra gondol itt, amilyenre akar.

Többen vannak azon az élen, hogy valamit fognak lépni hivatalos úton, mert nagyon sok pénzük, idejük és sok sok mézesmadzag van mögöttük, annak dacára, hogy még mindig nincs nyelvvizsgájuk.

Egy valamit azért leírok: az iskola vezetői messze a legkorrektebbek a teljes bandában. "Szegények" vesztét a saját nyelvtanáraik fogják okozni, mert ha tudnák, hogy pld. én is úgy kerültem oda, hogy "garantáltan meg lesz a nyelvvizsga".... na, ez ott a legfőbb probléma. Más cég ilyet elvből nem enged meg magának, hogy hitegessen!

Remélem témaindító volt..