chrysti Creative Commons License 2017.01.02 0 0 4776

Sziasztok! Szükségem lenne egy jó reumatológusra Budapesten. Évekkel ezelőtt diagnosztizáltak nálam szeropoz. RA-t, de nagyon ritkán voltak tüneteim és akkor is elmúltak 1-2 nap alatt. Elvileg szednem kéne a Trexánt, de nem szedtem. Igen, tudom, általában úgy tartják, korán el kell kezdeni. Megpróbáltam, de nem éreztem jól magam tőle, pedig egyébként gyakorlatilag nem volt semmi bajom.

Járok ugyan egy orvoshoz néha, aki gyakorlatilag anélkül, hogy rám nézne, felír egy újabb doboz Trexánt. Ezen kívül semmi. Friss labort vinni kell hozzá mindig, a helyzet eddig mindig ugyanaz volt. RF magas, gyulladás jelenleg nincs. AntiCCP-t egyszer, az elején nézett. Nagyon magas volt, de azt mondja, azt nincs értelmi ismételgetni, ha egyszer volt, akkor az már lesz is, gyakorlatilag mindegy, mekkora az értéke. Még kéz- és láb röntgent is úgy kellett tőle kikönyörögni egyszer, de egyébként azt sem csinál.

Mivel  eddig én sem vettem ezt túl komolyan, nem tudtam elhinni, hogy beteg vagyok, ezzel eddig túl nagy baj nem volt. Mostanában viszont gyakoribbak, hosszabban  tartók a tüneteim, ezért most én is úgy érzem, lépnem kell. Aktív életet élek, mozgok, nincs (eddig nem volt) benne a betegség a hétköznapjaimban, szeretném, ha ez így is maradna. Ezért lenne fontos most egy olyan orvoshoz eljutnom, aki figyel, megnézi, hol tartok most. Most érzem úgy, hogy szednem kell a gyógyszert, de jó lenne körültekintően elkezdeni, majd figyelni, hogy alakulnak a dolgok.

Köszönöm, ha megírjátok, Ti hova jártok.

Christy