CSERMANEK Creative Commons License 2016.12.31 0 1 52371

Zserzseli megelőzött, de mondjuk adtam esélyt ezzel a 31-i 20:20-as évösszegzővel.

 

Szerettem ezt a futóévet. Sokat mentem, ráadásul nagyon gyakran bejáratott útvonalakat, mégsem volt lélektelen iparosmunka. Az év nagy részében azt érezhettem, hogy az erő velem van. Ez azért egy futó életében nagy jóság, ami a hétköznapi edzéseket, és a versenyünnepeket is meghatározza. Nem volt feladott edzésem, vagy versenyem (legalábbis nem emlékszem rá), és nem volt sérülésem sem (leszámítva egy derékbecsípődést, de az inkább stressz volt, nem futás miatt). Viszont voltak férfias küzdelmeim, összezuhanásból felállásaim, amik akkor és utólag is büszkeséggel töltöttek el. A futás megmaradt a mindennapok részének, amiért nem tudok elég hálás lenni a családomnak. Bár ezügyben van némi lelkifurdalásom, de az év nagy részében hajnali 5-kor keltem, rész vállaltam az iskolába vivésből, hordásból, gyereklogisztikából, nevelésből, családi életből. Szóval nem érzem azt, hogy a futás a család rovására menne, amit szintén az év nagy sikereihez sorolok.

 

A legjobb élményeim sokkal inkább edzés közbeni pillanatok, érzések, benyomások, de persze ezek nem olyan dolgok, amiket másokkal meg lehet osztani, sem lefotózni, sem leírni, sem elmesélni nem lehet. Például a mai napfényes stroboszkóp a Csúcs-hegy oldalában, visszafele a kálváriától. Vagy a zúzmarás erdő két hete. (Az oly divatos saras dagonyázások nincsenek a memoárban, azokat rühellem tiszta szívemből).

 

Nem voltam sok versenyen. A köd homályába vész egy VTM, megfakult már az UTH (bár az rémlik, hogy másképp volt jó), viszont élesen belém ivódott az eddigi legnagyobb kihívásom (Buff Epic Trail), és a jó érzésekkel teljesített Piros85.

 

Jövőre azt tervezem, hogy a futás megmarad a mindennapok részének, a család és a munka mellett. A versenycélok kicsit változnak, mivel közeleg a 40. életévem, és szeretnék egy béoldalgyilkos kihívást. De nem feszülök rá semmire, ahova eljutok, annak örülök. A lényeg, hogy erősödjek, fejlődjek, és hogy élvezzem a hobbim.

 

Számok (2016):

 

430 edzésóra

4.450 km (ebből 1000 km síkon, a többi terepen)

133.593 m D+/D-

 

Versenyek:

VTM

UTH 

Zugspitze 60

Buff Epic Trail

Piros 85

Vulkán

 

BUÉK!