VEE Creative Commons License 2016.12.31 0 0 25069

Márpedig büszkék lehetünk a házunkra, ugyanis a privatizációkor itt a legfelső gang egy része az udvartól volt feldúcolva. Azóta kívül belül tataroztunk, folyamatosan karban tartjuk a tetőt, cseréljük a strangokat, béleljük a kéményeket, cseréltük az udvari előlépcsőket és az udvari és pincei szennyvízcsatornát. Nem beszélve a kamerarendszerről, amit már korszerűsíteni is kellett.

 

A strangok cseréje független a ház életkorától, mert azt nemcsak a 200 éves házakon szükséges elvégezni, hanem minden 70 év felettinél.

 

Arra nem kaptam választ, hogy vajon látszik-e messziről egy házon, hogy magán vagy önkormányzati tulajdonú-e. Mert ha nem, akkor milyen alapon gondolja bárki, hogy a magántulajdonosok nem tudják jó karban tartani? Te is írod, hogy az új tulajdonosok többet áldoznak az épületre. És nemcsak az újak, hanem a régiek is, akik addig legfeljebb a lakásaikra költöttek, a házra nem. Amúgy azt nem is nagyon tehették volna meg...

 

Arra a tényre sem reagált senki, hogy a Várban vannak magán műemlék házak, amiket folyamatosan  rendben tartanak a tulajdonosok a műemlékvédelem előírásait betartva.

Előzmény: d'oro (25068)