bethsabé Creative Commons License 2016.12.28 0 0 413

-A nyilalás és a görcsök is hozzátartoznak a migrénhez. Nincs két egyforma migrén. Minden egyes migrénes fájdalom más. Minden ember másképp éli meg. Ahány migrénes roham, annyi fajta fájdalom.

 

-Te is tapasztalod, hogy 3 napig is eltarthat, ha a kezdet kezdetén nem akadályozzuk meg a speciális gyógyszerrel, vagy injekcióval, amit meg is lehet inni. A hagyományos gyógyszerek, pedig az igazi erős migrént soha nem fogják enyhíteni. Semmiféle csodakapszula, csodaolaj, masszírozás nem használt. 

 

-Én hosszú évekig nem tudtam, hogy van ilyen speciális gyógyszer. Csak 19 hónapja tudom, hogy van, amikor egy véletlen folytán beszélgettem egy ápolónővel, mert az Ő feje is így fájt és ilyen tünetei voltak. Azután ismét sikerült összefutnom egy olyan ismerőssel, akinek szintén ilyen migrénes fejfájása volt. (Amúgy, meg kell hogy mondjam, hogy nagyon kevés embernek van aurás tünete is. A környezetemben és családomban senkinek nem volt.) Jó pár év telt el nálam a fájdalom kialakulása óta amikor először hajlandó voltam magamat kivizsgáltatni. De, akkor már végképp nem tudtam tűrni a fájdalmat és az egyik napon munka közben 10 aurás élményem is volt, amit nem mindenki láthat, vagyis élhet át, így nem is tudja, hogy miről beszélek. Közben így dolgoztam, hogy lüktetett a fejem és részlegesen láttam, vagyis jobban mondva egy aurás fényjelenség 20 percig tartott a rákövetkező lüktető fájdalom, pedig napokig. Az aura a mai napig is megvan.

 

-Akkor is csak azért kértem beutalót a körzeti orvostól, mert a speciális gyógyszert nem írhatta fel.  Régóta tudtam, hogy migrénes fejfájásom van, de mégis azt kérdezte először a neurológus, hogy honnan tudom, hogy migrénem van. Együtt jártunk az egyetemre? Ez volt az első kérdése, amikor elmondtam a panaszaimat. Végül nekem lett igazam. Én is mindent kipróbáltam előtte, amit csak lehetett és senki és semmi sem tudott segíteni csak a cinie. De, ez sem a legerősebb gyógyszer  a migrénes gyógyszerek közül. Azt mondta a neurológusom akihez most már muszáj járnom, hogy ne ugorjunk azonnal fejest a mély vízbe. Próbáljuk ki először ezt. Úgy látszik, hogy bevált.

 

-Amikor kezdődik a fájdalom egy front előtt, mert én arra vagyok érzékeny, most már 100%-ig tudom, hogy attól van, (mert évekig írtam a naptáramba az időjárás és a fejfájásaim közötti összefüggéseket), akkor beveszem a gyógyszer kettétört felét. Van amikor egy fél szem is elég és nem alakul ki a roham. Több mint másfél éve jobb lett az életem, vagyis fájdalom mentes lett 90 %-ban a fejem. De, sajnos nagyon sok fronthatás jön és távozik a mai felgyorsult világunkban, amit az erre érzékenyek nem tudnak semmivel sem kivédeni, hiába az akarat és az erőfeszítés. Gyógyítani és véglegesen megszüntetni a mai orvostudomány nem tudja. Ezzel kell együtt élnem.

-Remélem a hozzászólásommal Neked is segíthettem.

 

Előzmény: gombóc63 (412)