Bazarghai Creative Commons License 2016.12.26 0 0 16165

Szia!

 

Ha megvan a csapagy meg a haz hozza, akkor szerencsed van, de ovatosan kell banni vele, mert egy muanyag betet van a forgoresz kozepen, amibe egy bordas tengelyveg csatlakozik. Legutobb mar kulon tarcsat esztergaltattam hozza, hogy stabilabb legyen a rendszer.

 

Az uzemi fordulatszam erdekes dolog, mert allando magneses motorkent csak a magnesek ereje szab hatart a gerjesztesnek. 

En maximalis fordulatnak a 1000 1/percet vennek, ami a mosogep centrifuga fordulata, de ugyanakkor azt gondolom, hogy generator uzemben mar a fele fordulat korul elered a maximalis kihozhato teljesitmenyt. Aszerint, hogy vizszintes vagy fuggoleges tengelyu gepet epitesz, szukseged lehet egy 1: 3-5 lepteku fordulat modositasra.

 

A legegyszerubb es legolcsobb modon a kerekpar-iparban alkalmazott lanctanyerokkal lehet elerni, viszonylag konnyu 2,5-3 modositast letrehozni. Ha kicsit precizebb akarsz lenni akkor johet a bordasszij, illetve a hajtomu, de ezek mar eleg borsos aruak.

 

 

Az egeszben a legjobb, hogy a polusok csoportokba rendezesevel, illetve attekercselesevel nagyon jol be lehet loni a kivant feszultseget. A tekercsvegek kivezetesevel pedig csillag-delta atkapcsolot is meg lehet valositani, ami fordulat fuggvenyeben valtoztatja a kapcsolast.

 

Bazar 

Előzmény: Öreg Halász-) (16162)